Fisk og skaldyr

Blåmuslinger med pasta

Lav blåmuslinger med grøntsager og pasta, det smager fantastisk.
af 2 gange om ugen 22.10.2013
Blåmuslinger

Lav lækre blåmuslinger og server dem med grøntsager og pasta - det smager fantastisk. Med på vejen får du lidt om de skønne blåmuslinger. Blåmuslinger er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslinger kan blive op til 10 cm lange. Denne opskrift er til 4 personer

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Blåmuslinger - det skal du bruge:

1 kg blåmuslinger
Grøntsager mm.:
500 g fettuccine eller spaghetti
2 spsk olivenolie
2 fed hakket hvidløg
2 løg i små tern
2 gulerødder i små tern
1 fennikel i små tern
revet skal af ½ citron
¼ tsk chiliflager
2 dl hvidvin
½ bundt hakket, bredbladet persille

Se også: Kunne du lide blåmuslinger? Få 5 lækre opskrifter med muslinger lige her

Blåmuslinger - sådan gør du:

Skyl muslingerne i koldt vand, og fjern evt. tråde.
Kassér muslinger med ituslået skal.
Sæt en stor gryde letsaltet vand over til pasta, og kog den 2 min. mindre, end angivet på pakken.

Grøntsager - sådan gør du:
Varm olien op i en stor, tykbundet gryde, og sautér hvidløgene kort, uden at de bliver brune.
Tilsæt løg, gulerødder og fennikel, og sautér et par min. Tilsæt muslinger, citronskal, chili og hvidvin, og kog i 5 min. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig. Dryp pasta af i en sigte, og bland sammen med muslingerne. Varm hurtigt op, og smag til med salt og peber. Drys med hakket persille.

Prøv også vores opskrift på gratinerede blåmuslinger her!

Prøv også at lave din egen hjemmelavet pasta her!