Fisk og skaldyr

Gratinerede danske blåmuslinger

Blåmuslinger er lette at tilberede og kan bruges på mange måder.
af Francis Cardenau Foto: Electrolux 29.05.2013

4 personer

En lækker og raffineret anretning, der nemt kan gå hen og blive en sommer-klassiker. Opskriften er udviklet af Francis Cardenau fra Le Sommelier og Nikolaj Brøndsted fra MASH for Electrolux ved hjælp af stavblenderen UltraMix/PRO.

2 kg blåmuslinger med skal
80 g smør
1 bundt persille
3 fed hvidløg
lidt stilke timian
3 store skalotteløg
½ l tør hvidvin
¼ l piskefløde
2 æggeblommer
100 g revet emmentalerost
salt og peber

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Monter din Electrolux UltraMix/PRO-stavblender med minihakker og hak skalotteløgene groft. Kom skalotteløg og halvdelen af smørret i en stor gryde, og steg det i 3 minutter, uden det får farve. Tilsæt hvidvin og timian, og kog det op. Vask muslingerne, kom dem i gryden, og kog det hele under låg, til muslingerne begynder at åbne sig.

Tag muslingerne op af gryden, men behold saften i gryden, og tilsæt de sidste 40 g smør samt piskefløde. Kog videre, til saucen tykner lidt. Del samtidig muslingerne, så der kun bevares den halve skal med kødet i, og arranger dem i fire store, ovnfaste tallerkner.

Tag timianstilkene op af saucen, og smid dem ud. Hak persille og hvidløg fint ved hjælp af UltraMix/PRO-minihakkeren, og kom det i gryden. Smag saucen til med salt og peber. Tilsæt herefter æggeblommerne (saucen må ikke koge, for så bliver blommerne til røræg!), riv osten i saucen og blend saucen med UltraMix/PRO-stavblenderen, til den bliver så blank som muligt.

Hæld nu saucen over hver enkelt musling, og gratiner dem i ovnen på grill ved maks. varme, til blåmuslingerne har fået en flot farve. Server med det samme.