Fisk og skaldyr

Gratinerede danske blåmuslinger

Blåmuslinger er lette at tilberede og kan bruges på mange måder.
af Francis Cardenau Foto: Electrolux 29.05.2013

4 personer

En lækker og raffineret anretning, der nemt kan gå hen og blive en sommer-klassiker. Opskriften er udviklet af Francis Cardenau fra Le Sommelier og Nikolaj Brøndsted fra MASH for Electrolux ved hjælp af stavblenderen UltraMix/PRO.

2 kg blåmuslinger med skal
80 g smør
1 bundt persille
3 fed hvidløg
lidt stilke timian
3 store skalotteløg
½ l tør hvidvin
¼ l piskefløde
2 æggeblommer
100 g revet emmentalerost
salt og peber

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Monter din Electrolux UltraMix/PRO-stavblender med minihakker og hak skalotteløgene groft. Kom skalotteløg og halvdelen af smørret i en stor gryde, og steg det i 3 minutter, uden det får farve. Tilsæt hvidvin og timian, og kog det op. Vask muslingerne, kom dem i gryden, og kog det hele under låg, til muslingerne begynder at åbne sig.

Tag muslingerne op af gryden, men behold saften i gryden, og tilsæt de sidste 40 g smør samt piskefløde. Kog videre, til saucen tykner lidt. Del samtidig muslingerne, så der kun bevares den halve skal med kødet i, og arranger dem i fire store, ovnfaste tallerkner.

Tag timianstilkene op af saucen, og smid dem ud. Hak persille og hvidløg fint ved hjælp af UltraMix/PRO-minihakkeren, og kom det i gryden. Smag saucen til med salt og peber. Tilsæt herefter æggeblommerne (saucen må ikke koge, for så bliver blommerne til røræg!), riv osten i saucen og blend saucen med UltraMix/PRO-stavblenderen, til den bliver så blank som muligt.

Hæld nu saucen over hver enkelt musling, og gratiner dem i ovnen på grill ved maks. varme, til blåmuslingerne har fået en flot farve. Server med det samme.

Få også opskriften på en klassisk bernaisesauce, udviklet af Francis Cardenau og Nikolaj Brøndsted i samarbejde med Electrolux.

Få mere info om stavblenderen på www.electrolux.com