![Nybagte ølandsboller på morgenbordet med smør og kaffe](https://imgix.isabellas.dk/2023-02-10/olandsboller2.jpg?auto=format,compress&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&ar=1:1)
2 brød
1 liter yoghurt naturel
1½ tsk natron
2 dl mørk sirup
1 spsk anis
1 tsk salt
7 dl hvedemel
3 dl grahamsmel
2 dl groft rugmel
1 dl solsikkefrø
1½ dl abrikoser, skåret i små stykker
2 dl hele hasselnøddekerner
Sæt ovnen på 200°. Smør to forme, som hver rummer 1 liter, eller beklæd dem med bagepapir. Bland yoghurt, natron, sirup, anis og salt i en skål. Tilsæt alt melet, solsikkefrø, abrikoser og nødder. Bland det godt, men forsigtigt. Hæld blandingen i formene og strø lidt mel over.
Bag brødene i den nederste del af ovnen, ca. 1 time. Dæk dem med alufolie, hvis de ser ud til at blive for mørke. Mærk efter med en træpind, om brødet er gennembagt og tørt indeni. Lad brødene hvile et øjeblik i formen, inden de tages op. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem køle af på en bagerist.