Grønt

Hasselnødder

Hasselnødder er bedst, når de er friske. Læs om hasselnødder her og få en masse dejlige opskrifter med hasselnødder.
af Redaktionen 20.08.2012

De bedste hasselnødder er dem, man plukker selv. De er meget lysere og meget mere milde i smagen end de tørrede hasselnødder, der importeres og sælges i supermarkederne.

Opskrifter med hasselnødder

Panforte med hasselnødder, valnødder og mandler

Sandkage med rom og hasselnødder

Årets kage 2012 - "En lille en til kaffen"

Abrikostærte med friske abrikoser og nødder

Tykmælk med hasselnødder, æbler og hybenrosesirup

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mokkafragilité

Anisbrød med frugt og nødder

Briekage med frugt og nødder

Hassel vokser vildt i Danmark, så der er absolut mulighed for, at man selv kan komme til at plukke hasselnødder og få dem friske.

Anvendelse
Hasselnødder bruges oftest tørrede. Hasselnødder kan fx bruges i en hjemmelavet müsli og i kager. Hasselnødder er hovedingrediensen i nutella og nougat. Friske hasselnødder går også rigtig godt sammen med portvin og ost.

Vidste du…
At hasselnødder er rige på umættet fedt og kulhydrater? Fordi hasselnødder er så næringsrige, har de også været en del af stenalderkosten.

Sæson
September-oktober