Hasselnødder
De bedste hasselnødder er dem, man plukker selv. De er meget lysere og meget mere milde i smagen end de tørrede hasselnødder, der importeres og sælges i supermarkederne.
Sandkage med rom og hasselnødder
Årets kage 2012 - "En lille en til kaffen"
Abrikostærte med friske abrikoser og nødder
Tykmælk med hasselnødder, æbler og hybenrosesirup
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Mokkafragilité
Anisbrød med frugt og nødder
Briekage med frugt og nødder
Hassel vokser vildt i Danmark, så der er absolut mulighed for, at man selv kan komme til at plukke hasselnødder og få dem friske.
Anvendelse
Hasselnødder bruges oftest tørrede. Hasselnødder kan fx bruges i en hjemmelavet müsli og i kager. Hasselnødder er hovedingrediensen i nutella og nougat. Friske hasselnødder går også rigtig godt sammen med portvin og ost.
Vidste du…
At hasselnødder er rige på umættet fedt og kulhydrater? Fordi hasselnødder er så næringsrige, har de også været en del af stenalderkosten.
Sæson
September-oktober