Brød & Boller
Brød & Boller
Lyse rundstykker med drys
Bedre end bagerens
af Mette Jantzen
7.06.2010
Foto: Jes Buusmann
CA. 12 STYK:
3 dl mælk
25 g gær
2 tsk salt
½ tsk sukker
50 g koldt smør
Ca. 450 g hvedemel
DRYS: Havregryn, solsikkerkerner og hørfrø
Lun mælken. Rør gæren ud i mælken med salt og sukker. Smuldr smørret i melet. Rør gærblandingen i melet, og ælt dejen, til den bliver glat.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Lad dejen hæve tildækket i 45 min. et lunt sted.
Slå dejen ned, og form ca. 12 rundstykker.
Lad rundstykkerne efterhæve 15 min., og pensl med sammenpisket æg. Drys med havregryn, solsikkekerner og hørfrø. Bag rundstykkerne ved 225° i 15 min. Lad dem køle af på en rist.