Brød

Rustikt focaccia i bradepande

Lav et saftigt og rustikt focaccia i bradepande, og top det med frisk rosmarin og hele hvidløg. Perfekt tilbehør til en hyggelig italiensk middag.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 14.02.2017
Opskrift på rustik focaccia i bradepande med rosmarin og hvidløg

Focaccia er et italiensk madbrød, som i sin tekstur minder om en lækker tyk pizzadej. Det saftige focaccia bagt i bradepande er toppet med aromatisk rosmarin, havsalt, hele hvidløg og koldpresset olivenolie, og det giver brødet et rustikt look og masser af smag.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Brødet er lavet på en kombination af hvede- og fuldkornsdurummel, som giver det struktur og blødhed, og den koldpressede olivenolie giver focacciabrødet en karakterisk smag og duft. Servér dette focaccia som tilbehør til et rustikt italiensk måltid, som del af en buffet, tag det med på picnic eller nyd det bare som helt almindelig hverdagsforkælelse.

Smag også: Focaccia i bradepande med græskar og kartofler

Opskrift på focaccia i bradepande

1 bradepande

Det skal du bruge for at lave focaccia i bradepande:

  • 7 dl koldt vand
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 20 g gær
  • 500 g økologisk hvedemel
  • 300 g fuldkornsdurummel
  • 20 g havsalt
  • 1 dl god koldpresset olivenolie
  • 6-8 fed hvidløg
  • 10 kviste rosmarin

Smag også: Focaccia med rødløg og gedeost

Sådan laver du focaccia i bradepande:

  1. Bland koldt vand og yoghurt, og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt hvedemel, fuldkornsdurummel og salt, og ælt dejen godt sammen med en røreske, indtil du har en glat og sammenhængende dej.
  3. Lad dejen hæve i ca. 3 timer i skålen med et klæde over.
  4. Smør bradepanden med lidt olie.
  5. Vend dejen over i bradepanden, og tryk den forsigtigt ud, så den bliver fordelt i hele formen.
  6. Fordel hvidløgsfeddene i dejen, og drys til sidst med rosmarin og havsalt, og dryp lidt god koldpresset olie ud over.
  7. Lad dejen hæve i ca.½-1 time.
  8. Bag focacciaen ved 230° i ca. 15 minutter, skru ned for varmen til 200°, og bag i yderligere 20 minutter til det er sprødt og gyldent, vend det ud, og læg på en bagerist, så det holder sin sprøde skorpe.
  9. Lad det køle af på risten, og servér det som et helt brød, der ikke skal skæres, men brydes i stykker.

Inspireret af det italienske køkken? Udforsk disse opskrifter.