Desserter og kager

Kanel- og orangescones

Dejlige scones, der smager skønt med lemoncurd.
af Hanne Gabel, Foto: Hanne Gabel. 16.08.2011

350 g mel
100 g smør
50 g rørsukker
1½ æg
2 tsk bagepulver
¾ dl vand
¾ dl mælk
reven skal af en appelsin
1½ tsk kanel

Blødgør smørret og vej de andre ingredienser af. Rør det hele langsomt sammen med en dejarm på en røremaskine i 4-5 minutter. Køl dejen ned i køleskabet i 1 time. Rul den ud i 3 cm's tykkelse og stik scones ud med en form - evt. et glas.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Pensl dem med en smule sammenpisket æg. Drys med lidt kanelsukker og mandelsplitter og sæt sconesene på en bageplade. Bag dem midt i ovnen ved 190° i 12-15 minutter.

Se også andre kager fra Rikke Gryberg:

Æbletærte med tranebær og hvid chokolade
Krydderkage med limecreme
Rosmarin og citroncookies
Æbleglas