Desserter og kager

Æbler bagt med brombær og nøddecrumble

Spis de bagte æbler, når de stadig er lune - de smager bedst, når de lige er taget ud af ovnen. Server æblerne med vaniljeis, cremefraiche eller letpisket flødeskum.
af Carsten Kyster, Camille Zarah Lawes, Susanne Palmqvist. Foto: Columbus Leth, Lars Ranek, Maria P, Anders Schønnemann 10.10.2013

Æbler er især skønne til at lave lækre desserter. Prøv denne opskrift, hvor du kombinerer æblerne med brombær og en lækker crumble. Den smager helt fantastisk og er samtidig en flot dessert, som du nemt kan servere for dine gæster.

Det skal du bruge til din æbledessert
Denne opskrift på bagte æbler er til 4 personer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

4 æbler
200 g friske brombær

Nøddecrumble:
75 g sukker
75 g smør
75 g hvedemel
75 g blandede nødder, fx mandler, hasselnødder og valnødder

Tilbehør: Vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum

Er du helt vild med æbler? Prøv vores opskrift på pandekager med stegte æbler, hasselnødder og citrontimian her

Bagte æbler - sådan gør du:
Nøddecrumble:
Tænd ovnen på 185°. Bland sukker, smør og mel godt sammen med hænderne i en skål. Hak nødderne groft, og vend dem i melblandingen.

Bagte æbler:
Halver æblerne, og fjern kernehuset, så der bliver en stor fordybning i æblet. Læg æblerne på en bageplade med bagepapir, og fordel brombærrene i fordybningerne. Drys nøddecrumble over bærrene, og bag æblerne i ovnen i 10-15 min., til de er møre og let gyldne. Server æblerne varme med vaniljeis, iskold cremefraiche eller letpisket flødeskum.

Alt om æbler - få gode tips og skønne opskrifter med æbler lige her