Desserter og kager

Æbletærte med saltkaramel

Prøv denne æbletærte med cremet saltkaramel. Server den lun med flødeskum eller vaniljeis.
af Mari Harjula / Foto: Kirsi-Marja Savola 29.11.2017
Æbletærte med saltkaramel

Det gode ved æbletærte er, at du kan lave den hele året.

Du behøver ikke sommerfriske bær i kagen, og den smager stadig fantastisk. Her får du små æbletærter og saltet karamel i skøn forening.

Klassisk æbletærte

Når vi hører ordet æbletærte, ledes tankerne oftest hen på en stor, rund tærte med skiver af æbler, der danner et smukt mønster oven på kagen. I den klassiske version er æblerne dækket med sukker og kanel.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Den her opskrift byder på små æbletærter, som du kan servere for dine gæster. Smuldredejen og karamelsaucen bliver blandet i en lille porcelænsskål, en ramekin, der kan tåle en tur i ovnen.

Når kagerne er færdige, kan du servere dem direkte til gæsterne med flødeskum eller vaniljeis til.

Du kan også prøve Claus Meyers æbletærte lige her!

Karamelsaucen kan du også bruge over andre kager. Prøv fx at hælde den på en banan- eller chokoladekage, og drys med salt og peanuts.

Opskrift på æbletærte 
med saltkaramel

Antal: 6-8 portioner

Det skal du bruge for at lave æbletærte med saltkaramel

Karamelsauce:

  • 2 dl sukker
  • 75 g smør
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk. havsalt
  • ½ tsk. vaniljesukker

Smuldredej

  • 1½ dl hvedemel
  • 1 dl havregryn
  • ¾ dl farin
  • ¾ dl sukker
  • ½ tsk. havsalt
  • 75 g blødt smør

Fyld:

  • 4 æbler
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. kanel
  • ¼ tsk. muskatnød
  • ¼ tsk. salt

Tilbehør:

  • Vaniljeis eller flødeskum

Sådan laver du æbletærte med salt

  1. Karamelsauce: Hæld sukker og smør i en gryde. Varm op under omrøring, indtil sukkeret er helt smeltet, og blandingen bobler.
  2. Fjern gryden, når massen får farve, og tilsæt fløden. Rør rundt og drys med salt og vaniljesukker.
  3. Smuldredej: Bland de tørre ingredienser, og tilsæt smørret. Ælt det sammen.
  4. Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær dem i mindre stykker. Dyp med citronsaft, tilsæt krydderierne, og rør forsigtigt rundt.
  5. Læg æblestykkerne i små skåle, hæld karamelsaucen på og til sidst dejen.
  6. Bag kagerne i ovnen ved 180° i 20 til 30 minutter, indtil æblerne er bløde, og skorpen sprød. Servér æbletærterne med flødeskum eller vaniljeis.

Du kan også prøve en af disse tre æbletærter...

Æbletærte med saltkaramel
Æbletærte med saltkaramel
Æbletærte med saltkaramel