Desserter og kager

Æbletærte med mandelcreme

Der findes næsten ikke noget bedre end at sætte tænderne i et sødt, syrligt og saftigt æble. Vi har brugt de gode æbler i denne æbletærte med mandelcreme, som helt sikkert vil vække dessertglæde ved bordet!
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 9.06.2015
Æbletærte med mandelcreme

Tærter er og bliver bare fantastiske! De kan varieres på alverdens måder og er derfor aldrig en kedelig dessert at få serveret ved kaffebordet. Vi er især vilde med den klassiske æbletærte på en bund af creme, som denne smagsgode og sprøde æbletærte med mandelcreme. Men hvis du helst vil fylde din tærte med råvarer i sæson, kan du snildt skifte æblerne ud med f.eks. bær eller abrikoser.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Æbletærte med tranebær og hvid chokolade

Æbletærte med mandelcreme

Antal: 6-8 personer.

Tærtedej:

  • 125 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 nip salt
  • 250 g hvedemel
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk koldt vand

Fyld:

  • 75 g blødt smør
  • 75 g mandelmel
  • 75 g florsukker
  • 3-4 æbler efter sæson
  • 50 g mandelflager
  • 2 spsk rørsukker

FÅ MERE INSPIRATION TIL SØDE DESSERTER MED MAD & BOLIG!

Sådan laver du æbletærte med mandelcreme:

  1. Tærtedej: Ælt smør, sukker og salt sammen i en foodprocessor. Pisk mel og æggeblommer i. Når blandingen er rørt sammen og ligner en grov rasp, så tilsæt koldt vandt, og pisk dejen hurtigt sammen til en stor kugle.

  2. Læg dejen i en skål, og sæt den i køleskabet i 30 min.

  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og beklæd en smurt tærteform. Brug gerne en metalform, det giver en mere sprød tærtebund. Prik tærtebunden med en gaffel. Fold sølvpapir rundt i kanten på tærten.

  4. Forbag ved 180° i ca. 10 min. Fjern sølvpapiret, og afkøl tærtebunden på en bagerist.

  5. Fyld: Rør blødt smør med mandelmel og florsukker til en cremet masse. Smør tærtebunden med mandlecremen i et jævnt lag.

  6. Skær æblerne i tynde både, og fordel dem rundt på tærten.

  7. Drys sukker og mandelflager ud over tærten.

  8. Bag tærten i en 175° varm ovn i 15-20 min. Tærten skal være gylden og sprød.

Inspiration: 10 tærter til den søde tand

Tip: Belle de boskoop, coxorange, elstar og ingridmarie er gode danske sorter at bruge til denne søde tærte. De høstes alle i løbet af efteråret.