Desserter og kager

Bagt ricotta- og hasselnødde-cheesecake

Vil du gerne eksperimentere lidt med den traditionelle cheesecake? Så bør du prøve denne opskrift på bagt ricotta- og hasselnødde-cheesecake.
af Yotam Ottoleghi og Helen Goh / Foto: Peden+Munk 12.02.2018
Cheesecake

En cheesecake er en sød dessert, der består af et eller flere lag, hvor det tykkeste lag består af en blanding af blød, frisk ost, æg og sukker.

I denne version er der tilsat ricotta og hasselnødder til det tykkeste lag, og på toppen er der pyntet med vandganache og hasselnødder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis du har lyst til en anderledes cheesecake, bør du prøve denne opskrift på bagt ricotta- og hasselnødde-cheesecake.

Du kan vælge at bage flere små cheesecakes i stedet for en stor, som det er gjort i denne opskrift.

Prøv også: Opskrift på klassisk cheesecake med hindbær

Opskrift på bagt ricotta- og hasselnødde-cheesecake

Antal: 10 stk.

Det skal du bruge for at lave ricotta- og hasselnødde-cheesecake

  • 300 g hasselnødder uden hinder
  • 35 g hvedemel
  • 160 g mørk chokolade 70 %
  • 100 g mandelmel
  • 225 g usaltet, blødt smør
  • 250 g sukker
  • 6 æggeblommer
  • 400 g ricotta
  • 2 tsk. vaniljeekstrakt
  • ¼ tsk. salt
  • 6 æggehvider
  • 10 bageringe, ca. 
8 cm i diameter
  • smør til formene

Vandganache:

  • 100 g mørk 
chokolade 70 %
  • 40 g sukker
  • 40 g glukosesirup
  • ¾ dl vand
  • korn af ¼ 
vaniljestang
  • 40 g usaltet, 
blødt smør

Sådan laver du ricotta- og hasselnødde-cheesecake

  1. Forvarm ovnen til 180°.
  2. Smør bageringene indvendigt og beklæd dem med bagepapir, så det stikker 2 cm op over kanten.
  3. Stil dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Drys hasselnødderne ud på en anden bageplade med bagepapir og rist dem i 10 minutter i ovnen til de har fået en smule farve.
  5. Lad dem køle helt af.
  6. Hak 50 g af hasselnødderne og gem dem til pynt.
  7. Hak resten i en foodprocessor sammen med melet.
  8. Hæld blandingen i en skål.
  9. Hak chokoladen fint i foodprocessoren og hæld det i nøddemelet.
  10. Rør mandelmel i og stil skålen til side.
  11. Skru op for ovnen til 190°.
  12. Rør smør og sukker sammen i en røremaskine med dejspade ved middelhøj hastighed i ca. 
3 minutter til blandingen er let og cremet.
  13. Tilsæt æggeblommerne 1 ad gangen og rør grundigt imellem hver.
  14. Skru ned til lav hastighed, tilsæt nøddeblandingen og rør til dejen lige netop er jævn.
  15. Tag skålen af maskinen og rør ricotta, vaniljeekstrakt og salt i.
  16. Hæld dejen over i en stor skål og stil den til side.
  17. Vask og tør røremaskineskålen grundigt, hæld æggehviderne i den og sæt piskeriset i maskinen.
  18. Pisk hviderne stive ved middelhøj hastighed og vend dem så i dejen ca. 1⁄3 ad gangen.
  19. Fyld dejen helt op til formenes kant og bag dem i ovnen i 30-35 minutter.
  20. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af.
  21. Tag dem herefter ud af formene og fjern bagepapiret.

Vandganache:

  1. Hak chokoladen meget groft og læg den i en skål.
  2. Smelt sukker og glukosesirup ved svag varme i en kasserolle under jævnlig omrøring til sukkeret er opløst.
  3. Skru op til middel varme og bring siruppen i kog under forsigtig omrøring.
  4. Lad den koge i ca. 5 minutter til den er lyst gylden.
  5. Tag kasserollen af varmen og hæld vandet i.
  6. Hæld så siruppen over chokoladen.
  7. Lad blandingen stå i 5 minutter og rør herefter rundt til ganachen er jævn.
  8. Rør et par smørtern ad gangen i 
ganachen.
  9. Fortsæt til alt smørret er tilsat og pisk til ganachen er blank og jævn.
  10. Dryp ganachen over kagerne med en ske og drys med de hakkede hasselnødder.

Prøv også disse opskrifter på cheesecake:

Cheesecake
Cheesecake
Cheesecake