Desserter
Desserter og kager
Cheesecake med figner
En fordel ved sensommeren og efteråret er, at de friske figner dukker op på grønthylderne. Brug dem i en cheesecake. Perfekt kombination af sødt og syrligt
af Mai Knauer / Foto: Anders Schønnemann
9.01.2013
En cheesecake med mere utraditionel fyld! Cheesecake behøver ikke være med bær eller chokolade. Prøv denne variant med fristende friske figner, der giver sødme til den syrlige flødeost.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også den klassiske cheesecake med kiksebund og friske hindbær
Opskrift på cheesecake med figner
1 kage i springform på diam. 18 cm
Det skal du bruge for at lave cheesecake med figner
Bund:
- 125 g Bastogne-kiks
- 40 g smør
Fyld:
- 250 g mascarpone
- ½ dl græsk yoghurt 10 %
- ½ dl sukker
- 2 spsk majsstivelse
- ½ stang vanilje skræl af
- 1 usprøjtet lime
- 1 æg
- 1 æggeblomme
Pynt:
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk flormelis
- 6 friske figner
Rabarbertrifli - en lækker dessert
Prøv også: Citroncreme med markroner og hindbær
Sådan laver du cheesecake med figner
- Bund: Knus kiksene i en foodprocessor. Smelt smørret, og rør det sammen med kiksene i en skål. Fordel massen i en lille springform belagt med bagepapir. Forbag bunden i ovnen på 175° i 10 min., og lad den køle af.
- Creme: Pisk mascarpone og yoghurt sammen i en skål. Rør sukker, majsstivelse, kornene fra vaniljestangen og revet limeskal i. Rør æg og æggeblomme i. Hæld blandingen over kiksebunden, og bag ved 175° i ca. 30-40 min.
- Sluk ovnen, og lad kagen stå i eftervarmen i ca. 30 min. Tag kagen ud, og lad den køle helt af.
- Pynt: Pisk piskefløden stiv sammen med flormelissen. Bred den ud over den kolde kage, og pynt med friske figner.
Få flere opskrifter på cheesecakes her:
Cheesecake med karamelog macademianødder New York blåbær-
cheesecake