Desserter og kager

Bløde karameller med lakrids og citron

Her får du en nem og hurtig opskrift til weekendens selvforkælelse – hjemmelavede karameller med lakrids og et strejf af citron.
af Maja Ambeck Vase. Foto: Jakob Helbig. 21.11.2021
Karameller-opskrift

Opskrift - Bløde karameller med lakrids og citron

Gør weekenden lidt hyggeligere med denne opskrift på hjemmelavede karameller. Karameller er faktisk slet ikke så svære at lave, og du behøves ikke alverdens ingredienser. Og med den hjemmelavede version kan du selv dosere ingredienserne efter din smag. Så prøv at lav weekendens sødesager hjemme i køkkenet i stedet for den klassiske slikpose fra supermarkedet. God fornøjelse!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tid: 30 minutter. Hviletid: Natten over.

Antal: 20-30 stk.

Psssst... Du kan rulle karamellerne i frysetørret hindbær- eller solbærpulver, hvis der skal kræses ekstra meget.

INGREDIENSER:

  • 3 dl piskefløde
  • 150 g sukker
  • 80 g glukosesirup
  • 2 tsk. rålakridspulver
  • 1-2 tsk. fintrevet skal af 1 usprøjtet citron

FREMGANGSMÅDE:

Bland fløde, sukker og glukosesirup i en gryde, og bring det i kog. Lad blandingen koge ved middelvarme i ca. 30 minutter, til karamelmassen er gylden og tyktflydende og har en temperatur på ca. 120° (mål gerne temperaturen med et sukker- eller stegetermometer). Tag gryden af varmen, og rør lakridspulver og fintrevet citronskal i.

Hæld karamelmassen i en lille form (ca. 10 x 10 cm) beklædt med bagepapir. Sæt den i køleskabet natten over.

Skær karamelmassen ud i små firkanter, og pak dem ind i pergamentpapir. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.

Tip: Ønsker du lidt hårdere karameller, så tag først karamelmassen af varmen, når temperaturen er 130°.