Desserter og kager

Karameller med Amaretto, honning og ingefær

Lav dine egne lækre karameller med Amaretto, honning og ingefær, der med garanti vil imponere. Se hele opskriften herunder!
af Marieke Verdenius / Foto: Ayane Kogure 14.12.2020
Opskrift på karameller med amaretto, honning og ingefær

Vil du lave dit eget konfekt? Så lav disse smagfulde karameller med Amaretto, honning og ingefær. De vil med garanti bringe lykke på kaffebordet og bidrage dejligt til julestemningen.

TIP: Karamellerne skal drysses med appelsinpulver eller -skal. Du kan selv lave appelsinpulver ved at tørre appelsinskal ved stuetemperatur i et par dage, hvorefter du blender det så fint, som du ønsker det

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Karameller med Amaretto, honning og ingefær

Antal: 20-30 stk.

Det skal du bruge for at lave karamellerne

  • 300 g dobbeltfløde
  • 80 g sukker
  • 40 g honning
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 10 g usaltet smør
  • 15 ml Amaretto
  • Frysetørret appelsinpulver eller appelsinskal

Sådan laver du karameller med Amaretto, honning og ingefær

  1. Beklæd en bageform på 12 x 15 cm med bagepapir.
  2. Rør dobbeltfløde og sukker sammen i en pande, og varm det op under svag varme, til sukkeret er opløst.
  3. Tilsæt honning og ingefær, og varm op over middel varme og jævnlig omrøring, til blandingen når kogepunktet.
  4. Tilsæt smørret, og kog videre, til massen når 115°.
  5. Tag panden af varmen, og rør Amaretto i karamellen.
  6. Hæld hurtigt karamellen over i bageformen, og lad den køle af udækket.
  7. Drys appelsinpulver eller -skal på karamellen, når den begynder at blive fast, og skær karamellen i firkanter.
  8. Sæt evt. karamellen på køl først, hvis den er for blød at skære i.
  9. Opbevar karamellerne tørt og køligt.

Flere opskrifter på karameller?

Her får du en nem og hurtig opskrift til weekendens selvforkælelse – hjemmelavede karameller med lakrids og et strejf af citron. Få opskriften her!