Desserter og kager

Cheesecake med passionsfrugt

Vild med cheesecake? Så vil du falde i svime over denne variant med passionsfrugt.
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 2.11.2012
Cheesecake med passionsfrugt

Skift de traditionelle hindbær eller jordbær ud med passionsfrugt i din cheesecake, og få en helt ny smagsoplevelse!

Passionsfrugtens sødme og syrlighed står godt til den cremede ost. Her har vi portionsanrettet cheesecaken i fine glas, men du kan naturligvis også lave den i en lille springform og servere den ved bordet, så gæsterne selv kan bestemme størrelsen på deres portion, men så vil det være en fordel, hvis du putter et par blade husblas i ostemassen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det gør du ved at udbløde to blade i vand i ti minutter og lægge dem i en gryde med det væde, der hænger ved. Varm op, til de er smeltede, køl ned, og bland i oste-fløde-fyldte.

Du kan også prøve denne cheesecake med luftig blåbærcreme eller denne her cheesecake med karamel og macademianødder!

Opskrift på cheesecake med passionsfrugt

Antal: 6 personer

Det skal bruge for at lave cheesecake med passionsfrugt

  • 150 g mandelmakroner
  • 50 g smør
  • 3 dl piskefløde
  • 200 g flødeost
  • 5-6 spsk flormelis
  • 6 passionsfrugter

Sådan laver du cheesecake med passionsfrugt

  1. Blend mandelmakronerne til krummer.
  2. Smelt smørret, og rør det sammen med makronkrummerne.
  3. Fordel krummerne i bunden af 6 små vandglas.
  4. Stil glassene på køl til bunden sætter sig. Pisk fløden til let skum.
  5. Pisk flødeost med florsukker i en separat skål. Vend flødeskummet i osten.
  6. Halver 4 passionsfrugter, skrab kernerne ud, og vend dem i cremen.
  7. Fordel cremen i glassene, og stil dem på køl indtil servering.

Du kan også prøve denne opskrift på cheesecake i glas:

Cheesecake i glas