Eksotisk panna cotta med passionsfrugt
Man mener, at panna cotta stammer fra det nordlige Italien, men der er også historier om, at en ungarsk kvinde skulle have opfundet den, at det er en afart af en siciliansk dessert eller kommer af et mislykket forsøg på at lave den franske crème bavarois.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Ligemeget hvor desserten er fra, kan vi hurtigt blive enige om, at den smager fantastisk. Denne variation af panna cotta, der også indeholder syrlig passionsfrugt, er den perfekte, lette sommerdessert. Men den kan selvfølgelig nydes året rundt.
Opskrift på panna cotta med passionsfrugt
Antal: 6 personer
Det skal du bruge for at lave panna cotta med passionsfrugt
Panna cotta:
- 4 blade husblas
- 3 passionsfrugter
- ½ l piskefløde
- 75 g rørsukker
- 1 vaniljestang
Syltede passionsfrugter:
- 5 passionsfrugter
- 85 g sukker
Sådan laver du panna cotta med passionsfrugt
Panna cotta:
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter.
- Halvér passionsfrugterne, skrab kødet ud, og si kernerne fra.
- Bland fløde, sukker og passionsfrugtsaft i en gryde.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom både korn og stang ned i gryden.
- Lad det småkoge ved svag varme i 12 minutter.
- Tag det fra varmen, og fjern vaniljestangen.
- Knug vandet ud af husblassen.
- Pisk og smelt husblassen i den varme fløde.
- Lad den køle af, til den er lunken.
- Hæld cremen i glas, og sæt dem på køl i minimum 2 timer.
Syltede passionsfrugter:
- Halvér passionsfrugterne, og skrab kødet ud.
- Kog sukker med kerner og saft fra passionsfrugterne i en gryde, indtil sukkeret er smeltet.
- Tag det af varmen.
- Afkøl, og hæld det over de kolde panna cottaer inden servering.
TIP! Hvis du vil have panna cottaen ud af glasset, når du skal anrette, så pensl det med lidt vindruekerneolie, inden massen bliver hældt i.
Prøv også disse opskrifter på panna cotta: