Desserter og kager

Et kærligt forhold til mørk chokolade

Madogbolig.dk har snakket med tv-vært og forfatter Christiane Schaumburg Müller om hendes store kærlighed til mørk chokolade.
af Simone Gullberg / Foto: Pr og All Over 18.10.2013

Lige nu er Christiane Schaumburg-Müller blandt andet aktuel på tv, som forfatter og som ambassadør for Toms EKSTRA, men selvom hun har et job, der kræver, at hun altid ser godt ud og er i topform, så er Christiane Schaumburg-Müller ikke bleg for at indrømme, at hun elsker mørk chokolade.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Jeg ELSKER mørk chokolade, og når man spiser noget med høj kakaoprocent, kan man virkelig smage bønnen, siger Christiane Schaumburg-Müller.

Hendes kærlighed til de søde kalorier kan måske bedst betegnes som en afhængighed, der startede for et par år siden, da hun var med i et forløb, hvor hun skulle udelukke sukker fra sin kost. Før forløbet spiste Christiane Schaumburg-Müller ikke særlig meget chokolade, da hun ikke brød sig om det, og det var derfor heller ikke noget, hun havde regnet med ville blive så stor en del af hendes hverdag, som det er i dag.

- Jeg har faktisk aldrig rigtig spist chokolade - hverken mørk eller lys. Det sagde mig ikke noget. Da jeg skulle prøve at udelade sukker i min kost, måtte vi godt spise mørk chokolade. Jeg nåede at tænke, 'øv, det er da kedeligt', når jeg ikke kan lide chokolade, men da jeg så smagte mit første stykke mørk chokolade efter to uger uden sukker, så var det himmelsk, fortæller Christiane Schaumburg-Müller.

Betaler du i dyre domme for dårlig kvalitet? Læs, hvordan du kvalitetstjekker din chokolade lige her!

Fra kærlighed til afhængighed
Den himmelske oplevelse blev hurtigt en del af Christiane Schaumburg-Müller hverdag, og i dag kan den måske nærmere betegnes som en slags afhængighed af de mørke bønner.

- Jeg tror, jeg spiser en halv plade chokolade om dagen. Nogen gange en hel. Jeg har altid en plade mørk chokolade i tasken. Til dagens gode kop kaffe, hvor jeg lige får et minuts pause, der kunne jeg ikke forestille mig, at min mørke chokolade ikke var ved min side, siger Christiane Schaumburg-Müller.

Christianes chokoladeforbrug hører dog ind under hendes livstilsprincip 'alt med måde', men derfor kan man jo godt variere imellem det store udvalg af mørk kvalitetschokolade, og hos Christiane er favoritterne helt klare.

- Jeg elsker især mørk chokolade med nødder, og jeg elsker det med bær. Det smager bare så godt og passer perfekt som erstatning for det søde.

Elsker du også chokolade? Vi har samlet 10 af de bedste chokoladekager. Få opskrifterne lige her!

Lige nu er Christiane Schaumburg-Müller aktuel som frontfigur for Toms EKSTRA, hvor hun i samarbejde med designeren Kim Grenaa, har designet en T-shirt, der eksklusivt sælges på Trendsales for 249 kr. Christianes store kærlighed til mørk chokolade er én af grundene til, at hun har valgt at støtte op om Toms EKSTRA kampagne, men som ansigtet udadtil står hun også inde for den gode sag.

- Der er en samvittighed bag mærket. En af de ting, som har gjort mest indtryk på mig, er, at når Toms EKSTRA køber kakaobønner, betaler de en merpris. En merpris som bliver brugt til brønde, skoler og uddannelse og andre ting. Det, synes jeg, er fantastisk. Det gør en forskel for fremtiden, fortæller Christiane Schaumburg-Müller.

Når du køber T-shirten går 100 kr. til Ghana. Et godt formål, der gør det endnu nemmere at spise mørk chokolade med god samvittighed.

Klik dig igennem vores galleri og se 10 lækre kvalitetschokolader - heriblandt en af Christianes favoritter!