HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Rengøring & husholdning
Stueplanter
VIDEO
ISABELLAS
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Abonner
Desserter
Gammeldags æble-pære kage
af redaktionen
24.09.2020
Denne uimodståelige gammeldags æble-pære kage er perfekt afstemt med det syrlige element fra pærer og æbler og det søde fra den sprøde crumble.
Grød:
600 g æbler
600 g pærer
225 g sukker
1 vaniljestang
1 usprøjtet citron
Crumble:
150 g havregryn
150 g hvedemel
100 g rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kanel
150 g smør
Desuden:
100 g hasselnødder
100 g mørk chokolade
6 dl piskefløde
125 g ribs
180 g makroner
Lidt citronmelisse
Opskrift: Gammeldags æble-pære-kage
Sådan laver du grøden:
Skær æbler og pærer i grove stykker.
Kom dem i en gryde med sukker, flækket vaniljestang samt saft og skal af citronen.
Bring i kog ved lav varme, til frugterne er blevet til grød.
Køl den ned i køleskabet.
Sådan laver du crumble:
Vend alle ingredienser til crumblen godt sammen i en skål, og hæld den ud på en bageplade med bagepapir.
Bag crumblen i ovnen ved 180°, til den er gylden, og lad den køle af.
Smuldr den i grove stykker.
Se også
Æblekage med kanel
Desuden:
Spred hasselnødderne ud på en plade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 10 minutter, til skallen krakelerer.
Gnid dem fri for skaller, og hak dem groft.
Hak også chokoladen groft.
Pisk fløden til en let skum.
Rib ribsene.
Kom først æble-pære-grød i et portionsglas eller en skål og dernæst crumble.
Knus makronerne, og drys lidt over.
Tilsæt lidt ribs, flødeskum og hakket chokolade.
Gentag processen, indtil glasset er fyldt.
Pynt til sidst med hakkede hasselnødder, ribs, chokolade og citronmelisse.
Andre lækre opskrifter
Desserter
Hyldeblomst-is med friske bær
Desserter
Tykke æblepandekager med ahornsirup
Desserter
Stor ricottapandekage med citron og blåbær
Desserter
Pandekager med citron og birkes
Mest læste
1
Kager
Marengsdrøm med rabarberskum
2
Træer og buske
Er din buksbom vissen? Sådan redder du den!
3
Aftensmad
10 nemme aftensmadsretter
4
Kager
16 fantastiske opskrifter med rabarber
5
Rengøring og husholdning
4 geniale tricks, der får dit toilet til at skinne
ISABELLAS anbefaler
Havekalenderen
Havekalender 2022: Isabellas' gøremål i haven — uge for uge
Kager
Rugbrødslagkage med kirsebærsyltetøj og flødecreme
Hortensiaguide
10 tips til succes med hortensia
Stueplanter
Avocadotræ: Sådan dyrker du dit eget