Det skal du bruge:
Grød:
600 g æbler
600 g pærer
225 g sukker
1 vaniljestang
1 usprøjtet citron
Crumble:
150 g havregryn
150 g hvedemel
100 g rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kanel
150 g smør
Desuden:
100 g hasselnødder
100 g mørk chokolade
6 dl piskefløde
125 g ribs
180 g makroner
Lidt citronmelisse
Opskrift: Gammeldags æble-pære-kage
Sådan laver du grøden:
- Skær æbler og pærer i grove stykker.
- Kom dem i en gryde med sukker, flækket vaniljestang samt saft og skal af citronen.
- Bring i kog ved lav varme, til frugterne er blevet til grød.
- Køl den ned i køleskabet.
Sådan laver du crumble:
- Vend alle ingredienser til crumblen godt sammen i en skål, og hæld den ud på en bageplade med bagepapir.
- Bag crumblen i ovnen ved 180°, til den er gylden, og lad den køle af.
- Smuldr den i grove stykker.
Desuden:
- Spred hasselnødderne ud på en plade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 10 minutter, til skallen krakelerer.
- Gnid dem fri for skaller, og hak dem groft.
- Hak også chokoladen groft.
- Pisk fløden til en let skum.
- Rib ribsene.
- Kom først æble-pære-grød i et portionsglas eller en skål og dernæst crumble.
- Knus makronerne, og drys lidt over.
- Tilsæt lidt ribs, flødeskum og hakket chokolade.
- Gentag processen, indtil glasset er fyldt.
- Pynt til sidst med hakkede hasselnødder, ribs, chokolade og citronmelisse.