Desserter
Desserter
Hindbæris i vaffel
Sæt et sødt punktum på sommeren med hjemmelavet hindbæris i vaffel. Servér dem til børnefødselsdag eller en som dessert på en hyggelig familieaften.
af Cecilia Fahlström
31.08.2019
Foto: Stine Skovdal.
3 personer
Hindbæris i vaffel
- 150 g hindbær
- 2½ dl piskefløde
- 1 pasteuriseret æggeblomme
- 40 g sukker
- ½ vaniljestang
- 2 spsk. citronsaft
- Ca. 50 g mørk chokolade
- 3 isvafler
- Frysetørrede bær eller krymmel
Har du stadig hindbær i haven, kan du bruge dem i en sød og cremet is. Servér isen i en vaffel, som du kan dyppe i chokolade og pynte med lidt krymmel eller frysetørrede bær. Har du ikke en ismaskine derhjemme, kan du sagtens lave isen alligevel. Se, hvordan du gør nederst i artiklen... Prøv også: Cheesecake med hindbær og kiksebund
Læs også: 7 gode råd til hjemmelavet is
hjemmelavet hindbæris - Sådan gør du
- Hæld hindbærrene i en skål, og blend dem med en stavblender.
- Pres hindbærpuréen igennem en sigte, så de små hindbærkerner sigtes fra.
- Hæld piskefløden i en skål, og pisk den til let skum. Hæld æggeblomme og sukker i en ny skål, og pisk det lyst og luftigt.
- Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, hæld dem i skålen med æggeblandingen, og rør rundt, indtil kornene er godt fordelt.
- Vend forsigtigt den letpiskede flødeskum i æggemassen. Vend rundt, indtil det hele er blandet godt sammen.
- Tilsæt de purerede hindbær, og vend rundt, indtil blandingen er jævn og ensartet. Smag til med citronsaft.
- Hæld hindbærisen i en ismaskine, og lad den køre i 40-60 minutter.
- Skrab isen ud med en dejskraber, og hæld den i en boks med låg.
- Stil boksen i fryseren, til den er fast i konsistensen. Smelt chokoladen over vandbad. Dyp isvaflerne i smeltet chokolade, og drys med frysetørrede bær eller krymmel. Lav kugler af isen, og kom dem i isvaflerne.
Hvis du ikke har en ismaskine...
Opskriften er lavet på ismaskine, der er den nemmeste måde at fryse is på. Har du ingen ismaskine, kan du sagtens bruge opskriften alligevel.- Hæld isblandingen i en boks med låg, og stil den i fryseren.
- Efter en halv time skal du røre isen godt igennem, hvorefter du stiller den i fryseren igen.
- Fortsæt med at røre isen igennem hver halve time, indtil den er helt frossen. På denne måde undgår du bedst de ærgerlige iskrystaller, der ellers bliver dannet, når en is stilles i fryseren uden brug af ismaskine.