Kager

Cheesecake med hindbær og kiksebund

Den lyserøde cheesecake får lækkert selskab af hindbær, der virkelig klæder smagen! Her får du vores opskrift på den klassiske cheesecake med kiksebund.
af Louisa Lorang. 28.02.2020 Foto: Anders Schønnemann.
Cheesecake med hindbær og kiksebund

Denne lækre, lyserøde cheesecake med hindbær skal laves dagen i forvejen. Til gengæld er den søde cheesecake det hele værd, når du næste dag kan servere en flot og velsmagende kage, der imponerer de fleste!

Hindbærpuré

  • 2 tsk saft af ½ citron
  • 350 g hindbær (evt. fra frost, optøede)
  • 50 g flormelis

Kiksebund

  • 75 g smør
  • 150 g Digestive-kiks
  • en springform (Ø 22 cm)

Flødeostecreme

  • 5 blade husblas
  • 1 citron, usprøjtet
  • 300 g flødeost naturel
  • 150 g sukker
  • 1½ dl piskefløde
  • 200 g cremefraiche 38 %
  • 2 æggehvider, pasteuriserede

Pynt

  • Friske hindbær evt. frysetørrede hindbær

Sådan laver du cheesecake med hindbær

Hindbærpuré

  1. Pres saften af citronen. Blend hindbær med citronsaft og flormelis til en fin puré i en blender eller foodprocessor. Si pureen, og sæt den i køleskabet.

Kiksebund

  1. Beklæd springformens bund og sider med bagepapir.
  2. Smelt smørret i en gryde ved svag varme.
  3. Knus kiksene fint, og bland dem grundigt med smørret.
  4. Pres kiksemassen sammen i bunden af springformen i et jævnt lag. Sæt formen i køleskabet.

Flødeostecreme

  1. Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.
  2. Riv skallen af citronen fint, og pres saften af den. Lun citronsaften i en kasserolle.
  3. Klem vandet af husblassen, og smelt den i citronsaften.
  4. Pisk citronskal sammen med flødeost og sukker, brug en elpisker. Pisk fløde og cremefraiche i.
  5. Si citronsaften med den smeltede husblas i, og pisk massen glat.
  6. Pisk æggehviderne stive med elpiskeren, og vend dem forsigtigt i flødeostecremen.
  7. Tag 2-3 spsk af hindbærpureen, og gem dem.
  8. Vend forsigtigt resten af hindbærpureen i flødeostecremen – bland det ikke helt sammen, men lad cremen være marmoreret.
  9. Fordel cremen oven på kiksebunden, hæld den sidste smule hindbærpuré over, og tegn i den med en tandstikker, så den bliver flot marmoreret på toppen.
  10. Dæk forsigtigt din cheesecake med køkkenfilm, og sæt den på køl til næste dag.
  11. Pynt kagen med friske hindbær lige inden servering.