Cheesecake med hindbær og kiksebund

Det skal du bruge: 
Hindbærpuré:
2 tsk saft af ½ citron
350 g hindbær (evt. fra frost, optøede)
50 g flormelis
Kiksebund:
75 g smør
150 g Digestive-kiks
en springform (Ø 22 cm)
Flødeostecreme:
5 blade husblas
1 citron, usprøjtet
300 g flødeost naturel
150 g sukker
1½ dl piskefløde
200 g cremefraiche 38 %
2 æggehvider, pasteuriserede
Pynt:
Friske hindbær evt. frysetørrede hindbær

Denne lækre, lyserøde cheesecake med hindbær skal laves dagen i forvejen. Til gengæld er den søde cheesecake det hele værd, når du næste dag kan servere en kage, der imponerer de fleste!

cheesecake med hindbær:

Tid: 1 time. Hviletid på køl: Natten over.

Blogs: Se her 4 inspirerende madblogs

Sådan laver du din cheesecake:

Hindbærpuré:
Pres saften af citronen. Blend hindbær med citronsaft og flormelis til en fin puré i en blender eller foodprocessor. Si pureen, og sæt den i køleskabet.

Kiksebund:

Beklæd springformens bund og sider med bagepapir. Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Knus kiksene fint, og bland dem grundigt med smørret. Pres kiksemassen sammen i bunden af springformen i et jævnt lag. Sæt formen i køleskabet.

Flødeostecreme:

Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter. Riv skallen af citronen fint, og pres saften af den. Lun citronsaften i en kasserolle. Klem vandet af husblassen, og smelt den i citronsaften. Pisk citronskal sammen med flødeost og sukker, brug en elpisker. Pisk fløde og cremefraiche i. Si citronsaften med den smeltede husblas i, og pisk massen glat. Pisk æggehviderne stive med elpiskeren, og vend dem forsigtigt i flødeostecremen. Tag 2-3 spsk af hindbærpureen, og gem dem. Vend forsigtigt resten af hindbærpureen i flødeostecremen – bland det ikke helt sammen, men lad cremen være marmoreret.

Fordel cremen oven på kiksebunden, hæld den sidste smule hindbærpuré over, og tegn i den med en tandstikker, så den bliver flot marmoreret på toppen. Dæk forsigtigt din cheesecake med køkkenfilm, og sæt den på køl til næste dag. Pynt kagen med friske hindbær lige inden servering.

Se en masse inspiration til en lang række forskellige cheesecakes her: Cheesecake.

Fan af bær? Få 9 søde opskrifter med blåbær i galleriet her!