Hjemmelavet saltkaramel

Julen er en skøn tid, men den koster mange penge. Vil du spare lidt, kan du selv lave en omgang af den lækreste bløde saltkaramel og forære den som fin og personlig værtindegave.

VILD MED SALTKARAMEL? PRØV FLØDEKARAMELLER I MIKROOVN!

Hjemmelavet saltkaramel

(1 lille glas)

Det skal du bruge til saltkaramel:

  • 1 dåse kondenseret mælk, 397 g
  •  ½-1 spsk. salt 
  • 1 lille syltetøjsglas med låg

FÅ OPSKRIFTEN PÅ KIKSEKAGE MED BLØD NOUGAT!

Sådan laver du hjemmelavet saltkaramel:

  1. Kog en dåse kondenseret mælk i en gryde med vand i 3-4 timer. Vandet skal bare småkoge.
  2. Tag dåsen op af vandet, og lad den køle af. Smag karamellen til med salt, hæld den i et rent syltetøjsglas, og luk låget.

Tip! Brug den til is, risalamande, kager, desserter, som topping på din yoghurt eller på et ristet stykke rugbrød.