Se også
Konfekt
Flødekarameller med cashewnødder
Hjemmelavede flødekarameller er lette at lave og smager fantastisk, da fløden gør, at de nærmest smelter på tungen. Denne opskrift er med cashewnødder og giver knas og konsistens, der ikke er til at modstå.
af Inge skovdal
5.11.2020
Foto: Skovdal.dk
- ½ l piskefløde
- 250 g sukker
- 100 g glukose
- 100 g cashewnødder
Sådan laver du flødekaramellerne
Opskrift til ca. 30 stk.
- Bring piskefløde, sukker og glukose i kog på en pande ved middel varme, og lad det koge i ca. 30-40 minutter − rør i det jævnligt.
- Når karamellen er tyk, og farven er gylden, tager du panden af blusset.
- Det er vigtigt, at karamellen har en lysebrun karamelfarve, ellers bliver den ikke hård.
- Hak nødderne, og rør de fleste af dem i karamellen.
- Hæld den i en form beklædt med bagepapir.
- Drys de sidste hakkede nødder over.
- Lad massen køle af ca. 3 timer, og skær den i mundrette stykker.
- Pak dem evt. ind i papir, eller opbevar dem i en dåse med låg.
Er du ikke til nødder, kan du kaste dig over disse lækre guldkarameller i stedet!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Tip!
Er karamellerne meget bløde, kan de klæbe sammen, hvis de ikke pakkes ind hver for sig eller med bagepapir imellem.
Disse karameller kan blive alt fra meget bløde til helt hårde − det afhænger af tiden på komfuret.