Flødekarameller med cashewnødder

Det skal du bruge: 
½ l piskefløde
250 g sukker
100 g glukose
100 g cashewnødder

Sådan laver du flødekaramellerne 

Opskrift til ca. 30 stk.

  • Bring piskefløde, sukker og glukose i kog på en pande ved middel varme, og lad det koge i ca. 30-40 minutter − rør i det jævnligt.
  • Når karamellen er tyk, og farven er gylden, tager du panden af blusset.
  • Det er vigtigt, at karamellen har en lysebrun karamelfarve, ellers bliver den ikke hård.
  • Hak nødderne, og rør de fleste af dem i karamellen.
  • Hæld den i en form beklædt med bagepapir.
  • Drys de sidste hakkede nødder over.
  • Lad massen køle af ca. 3 timer, og skær den i mundrette stykker.
  • Pak dem evt. ind i papir, eller opbevar dem i en dåse med låg.

Er du ikke til nødder, kan du kaste dig over disse lækre guldkarameller i stedet! 

Tip!

Er karamellerne meget bløde, kan de klæbe sammen, hvis de ikke pakkes ind hver for sig eller med bagepapir imellem.
Disse karameller kan blive alt fra meget bløde til helt hårde − det afhænger af tiden på komfuret.