Krydderkage med karamelcreme

Antal: 
10 personer
Det skal du bruge: 
Krydderkage
60 g smør, stuetemperatur
100 g sukker
1 æg
Korn af 1 vaniljestang
1 tsk. citronsaft
1,2 dl yoghurt
180 g mel
1 tsk. kanel
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt muskat
½ tsk. stødte nelliker
¼ tsk. salt
½ tsk. natron
½ tsk. bagepulver
Frosting
200 g smør, stuetemperatur
350 g flormelis
0,8 dl stærk kold kaffe
1 knivspids salt
1 tsk. vaniljeekstrakt
50 g dulce de leche (færdigkøbt eller se banoffee pie)
Desuden
Karamelsauce (færdigkøbt)

Krydderkage kan laves i mange varianter, og her får du opskriften på en krydderkage bestående af to bunde, som er toppet med creme af kaffe og karamel!

Vild med karamel? Prøv også denne karameltærte med 4 slags nødder 

Krydderkage med karamelcreme - Sådan gør du

Krydderkage:

  • Forvarm ovnen til 170°
  • Beklæd bunden af 2 springforme, Ø 16 cm, med bagepapir, og smør formenes sider
  • Hæld smør og sukker i en skål, og pisk det igennem, til det er lyst og luftigt.
  • Tilsæt ægget, og pisk det godt ind i blandingen.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen.
  • Tilsæt citronsaft, yoghurt og vaniljekorn, og pisk igen.
  • Sigt mel, krydderier, natron og bagepulver i en skål, og hæld det over i skålen med de våde ingredienser.
  • Hæld dejen i springformene, og bag kagebundene i ovnen i ca. 25 minutter.
  • Lad kagebundene afkøle helt.

Frosting:

  • Hæld smør i en skål, og pisk det godt igennem, til det bliver luftigt.
  • Tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du pisker mellem hver tilsætning.
  • Fortsæt, indtil al flormelis er tilsat, og pisk ved høj hastighed, indtil frostingen er lys og luftig.
  • Vend kaffe, salt, vaniljeekstrakt og dulce de leche i frostingen.
  • Desuden: Saml kagen med en generøs mængde frosting mellem bundene, og dæk toppen med den resterende frosting.
  • Pynt med striber af karamelsauce.

Se også: Boligreportage: Vintage i Valby