Desserter

Islagkage med brombær og makroner

Is og sommer er det perfekte makkerpar, og vil du gerne forkæle dig selv og dine gæster, skal du servere denne smukke islagkage med brombær og makroner!
Mai Knauer 28.06.2022 Columbus Leth
Islagkage med brombær og makroner
6 personer

Makronbund

  • 125 g makroner
  • 60 g smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 springform, 20 cm i diameter

Brombæris

  • 1 vaniljestang
  • 4 æggeblommer
  • 125 g sukker
  • 300 g friske brombær
  • 5 dl piskefløde

Pynt

  • 3 tsk. spiseligt brombærstøv

Sådan laver du Islagkage med brombær og makroner

  1. Makronbund: Blend makroner til mel i en blender.
  2. Smelt smør i en gryde.
  3. Bland makronmel, smør og vaniljesukker i en skål.
  4. Lægbagepapir i bunden af springformen, og fordel makronblandingen heri.
  5. Stil den på køl.
  6. Brombæris: Flæk vaniljestangen, skrabkornene ud, og pisk dem sammen med æggeblommer og sukkeri en skål med en elpisker, til konsistensen er luftig.
  7. Skyl brombær, og blend dem i en blender. Vend brombærmassen i æggesnapsen.
  8. Pisk fløden til skum i en skål med en elpisker, og vend den i æggebrombærblandingen.
  9. Pynt: Tag islagkagen ud af fryseren 10 minutter før servering, og pynt med brombærstøv.
  10. Fordel iscremen oven på makronbunden i springformen, dæk den med alufolie, og lad den hvile på
  11. køl i mindst 6 timer – gerne natten over.