Se også
Desserter
Islagkage med brombær og makroner
Is og sommer er det perfekte makkerpar, og vil du gerne forkæle dig selv og dine gæster, skal du servere denne smukke islagkage med brombær og makroner!
Mai Knauer
28.06.2022
Columbus Leth
6 personer
Makronbund
- 125 g makroner
- 60 g smør
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 springform, 20 cm i diameter
Brombæris
- 1 vaniljestang
- 4 æggeblommer
- 125 g sukker
- 300 g friske brombær
- 5 dl piskefløde
Pynt
- 3 tsk. spiseligt brombærstøv
Sådan laver du Islagkage med brombær og makroner
- Makronbund: Blend makroner til mel i en blender.
- Smelt smør i en gryde.
- Bland makronmel, smør og vaniljesukker i en skål.
- Lægbagepapir i bunden af springformen, og fordel makronblandingen heri.
- Stil den på køl.
- Brombæris: Flæk vaniljestangen, skrabkornene ud, og pisk dem sammen med æggeblommer og sukkeri en skål med en elpisker, til konsistensen er luftig.
- Skyl brombær, og blend dem i en blender. Vend brombærmassen i æggesnapsen.
- Pisk fløden til skum i en skål med en elpisker, og vend den i æggebrombærblandingen.
- Pynt: Tag islagkagen ud af fryseren 10 minutter før servering, og pynt med brombærstøv.
- Fordel iscremen oven på makronbunden i springformen, dæk den med alufolie, og lad den hvile på
- køl i mindst 6 timer – gerne natten over.