Islagkage med brownie og Baileys-is

Antal: 
10 personer
Det skal du bruge: 
Browniebund
Smør til formen
70 g hvedemel
½ tsk. salt
30 g kakaopulver
100 g mørk chokolade, 60-70 %
100 g smør
150 g sukker
3 æg
Baileys-is
1 vaniljestang
4 dl Baileys
1 dl sødmælk
80 g sukker
8 æggeblommer
3 dl piskefløde
Jordbæris
1 vaniljestang
400 g jordbær (både friske og frosne kan bruges)
150 g sukker
6 æggeblommer
4 dl piskefløde
Chokoladeganache
100 g mørk chokolade, gerne 70 %
1 dl piskefløde
Pynt
200 g friske jordbær

islagkage - Sådan gør du

Browniebund:

 1. Tænd ovnen på 180°. Beklæd bunden af en springform, Ø 24 cm, med bagepapir, og smør formens sider.
 2. Sigt mel, salt og kakao sammen i en skål, og stil skålen til side.
 3. Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål sammen med smør. Smelt chokolade og smør over et vandbad. Bland halvdelen af sukkeret i chokoladeblandingen, og rør godt. Stil skålen til side, og lad blandingen køle af.
 4. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med den anden halvdel af sukkeret et par minutter, indtil det bliver tykt og hvidt. Hæld langsomt det afkølede chokoladesmør i æggemassen under omrøring.
 5. Hæld derefter melblandingen i, og vend forsigtigt rundt, indtil dejen er jævn og ensartet. Hæld dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter. Lad derefter brownien køle helt af, og stil springformen i fryseren.

Baileys-is:

 1. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Hæld Baileys, mælk, 40 g sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde, og varm det op under omrøring. Tag gryden af varmen, når sukkeret er opløst. Lad det køle af.
 2. Pisk æggeblommerne i en skål med de resterende 40 g sukker, indtil det er lyst og luftigt.
 3. Tag vaniljestangen op af gryden, og hæld langsomt grydens indhold over æggemassen, imens du rører.
 4. Pisk fløden til let skum, og vend det sammen med Baileysmassen. Rør forsigtigt, til der ikke er klumper, og blandingen er helt ensartet. Rør isen i ismaskinen i ca. 40 minutter, og hæld den derefter oven på browniebunden i springformen. Glat overfladen, så den er helt plan og vandret. Stil springformen tilbage i fryseren.

Jordbær-is:

 1. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Rens jordbærrene, og skær stilken af. Hæld jordbær, 100 g sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde, og varm det op under omrøring. Lad det simre, indtil jordbærrene kan moses, og sukkeret er helt opløst. Tag gryden af varmen, tag vaniljestangen op, og pres jordbærmassen igennem en si.
 2. Pisk æggeblommerne i en skål med de resterende 50 g sukker, indtil det er lyst og luftigt. Hæld den afkølede jordbærmasse over æggemassen, mens du rører.
 3. Pisk fløden til let skum, og vend det sammen med jordbærmassen. Rør forsigtigt, til der ikke er klumper, og blandingen er helt ensartet. Rør isen i ismaskinen i ca. 40 minutter, og hæld den derefter oven på Baileysisen i springformen. Glat overfladen til, så den er helt vandret.
 4. Stil springformen tilbage i fryseren i mindst 4 timer, indtil isen er fuldstændig stivnet.

Chokoladeganache:

 1. Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål.
 2. Opvarm piskefløden indtil lige før kogepunktet – det er vigtigt, at den ikke koger. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade, og lad den stå 1 minut. Rør derefter langsomt i chokoladen, indtil den er helt smeltet og er blank og fri for klumper. Lad ganachen køle en smule af (hvis den er for varm, vil den smelte islagkagen, og hvis den køler for meget, bliver den for stiv).
 3. Tag islagkagen ud af springformen, og hæld forsigtigt ganachen over islagkagens top.
 4. Skyl jordbærrene, og anret dem på islagkagen inden servering.