De gode, gamle klassikere går sjældent i glemmebogen - og heldigvis er det heller ikke tilfældet med bananasplit.
Vi har givet den lækre isdessert et moderne tvist med karamelliserede bananer og is af cheesecake-og passionsfrugtis. Top med søde bær fra haven, og du har den skønneste sommerdessert!
Det skal du bruge til bananasplit med cheesecake- og passionsfrugt-is:
Ca. 1 l – rækker til ca. 4 personer
Cheesecake- og passionsfrugt-is:
- 2½ dl sødmælk
- 200 g sukker
- 200 g flødeost naturel
- 3 dl piskefløde
- 5 passionsfrugter
- 3 Digestive-kiks
Desuden:
- 4 bananer
- 8 spsk. rørsukker
- Karamelsauce
- Hindbær
- Blåbær
- Frysetørret jordbær
- Mynteblade
Sådan gør du:
Cheesecake- og passionsfrugt-is:
- Hæld mælk og 150 g sukker i en gryde, og varm det op, indtil sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen, og lad det køle af. Hæld flødeosten i mælkeblandingen, og rør, indtil der ikke er klumper.
- Pisk fløden til let skum, og vend det sammen med mælkeblandingen. Rør forsigtigt, til der ikke er klumper, og blandingen er helt ensartet.
- Rør isen i ismaskinen i ca. 40 minutter.
Lav i mellemtiden passionsfrugtsaucen:
- Skær passionsfrugterne over, og scoop frugtkødet ud i en gryde sammen med de sidste 50 g sukker. Varm det op, indtil det simrer, og hæld derefter frugtkødet igennem en sigte i en skål.
- Brug bagsiden af en ske til at presse frugtkødet igennem sigten, så kun stenene er tilbage.
- Stil passionsfrugtsaucen på køl, så den bliver så kold som muligt.
Herefter:
- Hæld halvdelen af isen i en plastikboks, og hæld halvdelen af den kolde passionsfrugtsauce ovenpå. Knus halvdelen af kiksene udover. Gentag med den resterende is, passionsfrugtsauce og kiks.
- Stil isen i fryseren i minimum 4 timer, indtil den er helt stivnet.
Servering:
- Skær bananerne over på langs, og drys skærefladen med rørsukker. Karamellisér sukkeret med en gasbrænder.
- Anret de karamelliserede bananer på 4 tallerkener med 2 kugler cheesecake-passionsfrugtis, karamelsauce, bær og mynteblade