Desserter
Desserter og kager
Islagkage med hasselnødder, vanilje og jordbær
Lav sommerens bedste islagkage med hasselnødder, vanilje og jordbær, og nyd den med gode venner i sommervarmen.
af Mai Knauer / Foto: Anders Schønnemann
1.06.2016
En islagkage med friske jordbær er den bedste måde at køle ned på en varm sommerdag, og så er det også den bedste måde at samle familie og venner omkring bordet og forkæle dem med sød sommerlykke. Prøv også: Islagkage af koldskål og friske jordbær
Islagkage med hasselnødder, vanilje og jordbær
10-12 personerDet skal du bruge til islagkagen:Marengsbund:- 3 pasteuriserede æggehvider
- 75 g sukker
- 50 g hasselnøddeflager
Parfait:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- 5 pasteuriserede æggeblommer
- 150 g sukker
- 1 bourbon vaniljestang
- 6 dl piskefløde
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 dl flødeskum
- 200 g jordbær
Sådan laver du islagkagen:
- Marengsbund: Pisk æggehviderne halvstive med en elpisker. Sæt hastigheden ned, og tilsæt sukkeret. Pisk et par minutter. Vend forsigtigt hasselnøddeflagerne i massen. Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Fyld marengsmassen i en pose, og sprøjt den ud til en bund på ca. 22 cm i diameter med en glat tylle eller en stjernetylle. Bag bunden midt i ovnen i ca. 4 minutter på 150°, skru ned på 100°, og bag videre i 50-60 minutter. Tag bunden ud, og afkøl den på en bagerist på bagepapiret.
- Parfait: Pisk æggeblommerne lyse sammen med sukker og korn fra vaniljestangen. Pisk fløden til skum, og vend det med æggeblommerne. Beklæd en springform på 24 cm i diameter med husholdningsfilm. Læg marengsbunden i, og fordel parfaiten over. Stil formen i fryseren, gerne natten over, eller indtil parfaiten er frossen.
- Pynt: Hæld vaniljesukker i fløden, og pisk til skum. Brug en sprøjtepose til at lave fine toppe af flødeskum på islagkagen, og stil den tilbage i fryseren. Tag islagkagen ud, lige inden den skal serveres, og pynt den med jordbær, der er skåret i fine skiver eller hele med stilk.
Se flere lækre sommerkager her ...