Desserter
Desserter
Jordbæris på marengsbund med bærskum og kandiserede mynteblade
Jordbæris smager skønt i sig selv - men endnu lækrere bliver det, hvis det bliver serveret på en marengsbund og får bærskum og kandiserede mynteblade på toppen. Se her, hvordan du gør!
28.02.2020
Februar, 2020 - af Camilla Zarah Lawes. Foto: Columbus Leth. Regi: House Doctor, Bolig og Brocante og privateje.
4 personer
Kandiserede mynteblade
- 1 bæger pasteuriseret æggehvide
- 100 g flormelis
- 12 mynteblade
Marengsbund
- 3 æggehvider (2 bægre, pasteuriserede)
- 150 g sukker
Jordbærskum
- 100 g mosede jordbær
- 2-3 spsk flormelis
- Kornene af ½ stang vanilje
- 2 1⁄4 dl piskefløde
Fyld
- 750 g-1 l jordbæris
- ¼ dl piskefløde
- 250 g jordbær, skåret i skiver
- 125 g hindbær
Kast dig ud i en fancy isdessert, som er overraskende nem at lave! Vi har nemlig snydt lidt og købt en højkvalitets-jordbæris fra frysedisken. I stedet er der kræset ekstra om dessertens andre ingredienser; den sprøde marengsbund, de forfriskende, kandiserede mynteblade og den syndige jordbærskum, der smager så englene synger. Vi guider dig trin for trin til den lækreste sommerdessert.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Vild med desserter med jordbær? Prøv også vores sommerpavlova med jordbær, mynte og appelsin
Flere sommerlige lækkerier: 10 fantastiske opskrifter med rabarber
Jordbæris på marengsbund - Sådan gør du:
- Kandiserede mynteblade: Pisk 1 bæger pasteuriserede æggehvider let sammen i en dyb tallerken. Hæld flormelis i en anden dyb tallerken. Læg et stykke bagepapir klar. Dyp først myntebladene i æggehviden, evt. med en madpincet, og lad det meste dryppe af igen. Dyp dernæst i flormelis, ryst det meste sukker af, og læg bladene til tørre på bagepapir. Efter nogle timer er de tørre. De kan gemmes til dagen efter i en dåse med låg i køleskabet.
- Marengsbund: Pisk æggehviderne helt stive med sukker (det skal være en sej masse). Fordel massen på en bageplade med bagepapir i en cirkel på 22 cm i diameter. Bag den nederst i ovnen ved 130° i 25 minutter. Sluk ovnen, og lad kagen stå og tørre til næste dag eller i mindst 4 timer.
- Jordbærskum: Bring jordbær, flormelis og vaniljekorn i kog i en lille gryde. Tag den af blusset, blend bærrene til en puré, si den, og lad pureen afkøle. Pisk fløden til skum, og vend jordbærpureen i.
- Fyld: Læg marengsbunden på et lagkagefad. Kom isen i en røremaskine med fløden, og kør, til isen er som softice (det tager 2 minutter). Fordel isen på marengsbunden, og pynt med jordbær, hindbær og kandiserede mynteblade. Server straks med jordbærskum i en skål ved siden af.