Desserter

Kaffeis med kondenseret mælk

Opskrift: Louisa Lorang. 12.04.2022
Foto: Lene Samsø.
Kaffelikør og karamel er den lækreste kombination! I denne nemme dessert har de to slået pjalterne sammen til en fløjlsblød og cremet is. Få opskriften her!

Kaffeis:

  • 5 dl piskefløde
  • ½ vaniljestang
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • ½ dl kaffelikør
  • 1 dl friskbrygget espresso

Til servering:

  • Knuste kaffebønner

Sådan laver du kaffeis med kondenseret mælk:

Kaffeis:

  1. Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker.

  2. Flæk vaniljestangen, og rør vaniljekornene sammen med kondenseret mælk, kaffelikør og espresso i en skål.

  3. Vend forsigtigt flødeskummet i kaffecremen, fordel iscremen i en frysetæt beholder, og sæt den i fryseren i mindst 4 timer – gerne natten over.

Servering:

  1. Servér kaffeisen i små skåle, og drys med knuste espressobønner lige inden servering.

Pst... Vidste du, at man i Vietnam gerne drikker sin kaffe med sød, kondenseret mælk. Her er kaffen forvandlet til is i stedet – en nem dessert, som er en perfekt afslutning på en god middag.