Desserter

Tiramisu-is med kaffesirup og chokolade

Byd dine gæster på en dessert af den uimodståelige slags. Vi har taget alle de bedste ingredienser fra den klassiske tiramisu og tryllet dem om til en lækker is.
af Cecilia Fahlström. 7.08.2020 Foto: Stine Christiansen.
Tiramisu-isdessert med kaffesirup og chokolade

Tiramisu er en ægte klassiker i det søde køkken - og med god grund! Den søde mascarpone, lækre amaretto og kraftige kaffe smager nemlig himmelsk i forening.

Vi har taget de gode ingredienser fra den italienske dessertklassiker og tryllet dem om en ny og kølende tiramisu-variant i sommerklæder. Her får du opskriften på en skøn tiramisu-isdessert med kaffesirup og chokolade.

4 personer

Mascarponeis

  • 2½ dl sødmælk
  • 5 dl piskefløde
  • 150 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 250 g mascarpone

Kaffesirup

  • 1 dl stærk kaffe
  • 50 g sukker

Desuden

  • 2 dl stærk kaffe
  • 1 dl Amaretto
  • 4 ladyfingers
  • Chokoladespåner

Sådan laver du tiramisu-isdessert

Mascarponeis

  1. Hæld mælk, 2 dl piskefløde og 75 g sukker i en gryde, og varm det op, indtil sukkeret smelter. Tag gryden af varmen, og lad det køle af.
  2. Pisk æggeblommerne i en skål med de resterende 75 g sukker, indtil det er lyst og luftigt. Rør mascarponen ud i den afkølede mælkeblanding, og rør den i de piskede æggeblommer.
  3. Pisk resten af piskefløden til skum, og vend det hele sammen.
  4. Rør isen i ismaskinen i 40-60 minutter. Kom den i en plastikboks eller brødform, og stil den i fryseren i minimum 4 timer.

Kaffesirup

  1. Hæld kaffe og sukker i en gryde, og lad det koge op, indtil sukkeret opløses, og massen tyknes en smule. Lad det køle helt af.

Desuden

  1. Placér 2 kugler mascarponeis i bunden af 4 glas. Hæld kaffe og Amaretto i en dyb tallerken, dyp ladyfingers deri, og kom dem i glassene. Hæld en lille smule kaffesirup over. Gentag med iskugler og kaffesirup.
  2. Dekorér til sidst desserten ved at toppe den med chokoladespåner.