Desserter og kager

Marcipanchips med hjemmelavet saltkaramel

Hjemmelavet saltkaramel som sød og saltet overraskelse i sprøde marcipanchips er noget nær en genial opfindelse. Prøv selv...
af Maja Ambeck Vase / Foto: Columbus Leth 16.12.2015
Opskrift på marcipanchips med hjemmelavet saltkaramel

Omkring jul vender rigtig mange af os tilbage til sikre konfektklassikere såsom havregrynskugler, klejner og vaniljekranse, men en gang imellem er det godt at forny konfektrepertoiret. Den her opskrift på marcipanchips med hjemmelavet saltkaramel lyder måske lige lovlig moderne, men bare rolig! De julede chips passer fint sammen med din øvrige konfekt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sødt møder saltkaramel

Syltede blommer med saltkaramel

Opskrift på marcipanchips med hjemmelavet saltkaramel

6-8 småkager

Det skal du bruge til marcipanchips med hjemmelavet saltkaramel:

Hjertesmåkager:Karamel:
  • 50 ml piskefløde
  • 100 g sukker
Pynt:
  • 1 spsk. flagesalt

Sådan laver du marcipanchips med hjemmelavet saltkaramel:

  1. Marcipanchips: Rul marcipan ud i et tyndt lag (ca. ½ cm) mellem to stykker bagepapir. Stik små cirkler ud med en rund kageudstikker (5 cm i diameter), og stik derefter hjerter ud i halvdelen af cirklerne. Bag marcipanchipsene i 5-8 minutter i en 200° varm ovn. Lad dem køle helt af.
  2. Saltet karamel: Opvarm fløde i en gryde, og sæt den til side. Smelt sukker til gylden karamel i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt fløden lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt salt, og lad karamellen køle helt af.
  3. Servering: Kom lidt karamel på en rund marcipanchip, og placér en marcipanchip med hjertehul ovenpå. Gentag med resten og servér.

​Find flere gode opskrifter i galleriet herunder...