Desserter og kager

Syltede blommer med saltkaramel, vaniljeis og jernurt

Skøn opskrift fra Vipps foodstyling event.
af Mikkel Karstad, Foto: Anders Hviid / fra Vipp foodstyling event 21.11.2012

4 personer
10 danske blommer (opal, sveske- blomme eller reineclaude)
1 vaniljestang
3 spsk. Moscovado sukker
2 spsk. blommeeddike

Vask blommerne, flæk dem og pil stenene ud. Læg blommerne i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem op i moscovado sukker, rør rundt, og mas godt med bagsiden af skeen, så vaniljen bliver tværet godt ud i sukker. Drys blommerne med vanilje-sukker og blommeeddike. Vend blommerne godt rundt og kom dem over i et ildfast fad med skærefladen opad. Bag blommerne i ovnen ved 150º i ca. 20-25 min., indtil de har trukket sig lidt sammen og er blevet faste og søde.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SALT FLØDEKARAMEL

1 dåse kondenseret mælk
Lidt havsalt

Kom dåsen op i en gryde og kom vand på så det dækker godt op over. Bring gryden i kog og lad dåsen koge i 1½-2 timer, sørg for at der hele tiden er rigeligt med vand i gryden, så dåsen er helt dækket. Tag dåsen op og åben den, skrab nu den cremet flødekaramel ud af dåsen og over i en skål og smag den til med lidt havsalt. Så den får en let salt smag.

VANILJE-IS

2 dl. Sødmælk
2 dl. Piskefløde
100 g sukker
4 past. Æggeblommer
1 stang vanilje

Kom mælk og fløde i en gryde og varm den op til kogepunktet.

Pisk æggeblommer og sukker sammen til det bliver cremet og "hvidt" Hæld den varme fløde/mælk ned i æggemassen i en tynd stråle, under grundig omrøring, så det bliver en jævn og ensartet ismasse. Kom iscremen tilbage i gryden og varm den forsigtigt op under piskning, indtil den begynder at tykne lidt, den må dog ikke komme over 85 grader, da de ellers vil koagulere(skille og klumpe)

Tag gryden af varmen og lad cremen køle af i køleskabet.

Hæld den kolde iscreme op i en ismaskine og lad den køre 10-15 min. indtil den er cremet, frossen og let fast i konsistensen. Tag isen op af ismaskinen og kom den i fryseren.

Se Mad & Boligs reportage fra dagen, hvor denne ret blev lavet, og billedet blev taget.

Bliv inspireret af vores galleri fra Vipps foodstyling event.