Desserter og kager

Nem og sund banankage med mandler og søde dadler

Banankage er en ægte kageklassiker. Prøv denne sunde og nemme banankage med dadler og mandler.
Af Emma Martiny. 17.02.2022 Foto: Nina Malling.
Sund banankage opskrift

Banankage kan serveres i alle sammenhænge. Om det er til eftermiddagskaffen, til konfirmationen eller endda til et bryllup. Det hele det afhænger af, hvordan du dekorerer den, for smagen sider lige i skabet hver gang.

Denne opskrift er en nyfortolkning af den klassiske banankage, hvor det almindelige mel er skiftet ud med mandelmel. Og sukkeret er skiftet ud med søde dadler, som giver lige præcis den rundhed, som kagen skal have. Og nu når den er sund, kan man jo godt tage et stykke til.

8 personer

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 50 g dadler
  • 50 g smør
  • 3 modne bananer (ca. 250 g)
  • 3 æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 100 g chokolade
  • 1 springform (22 cm i diameter)
  • Smør til formen

Sådan laver du nem og sund banankage

  1. Tænd ovnen på 175°, og beklæd bunden af en springform med bagepapir.
  2. Smør siderne af formen.
  3. Blend mandlerne til fint mel i en foodprocessor.
  4. Udsten dadlerne, og blend dadler og smør sammen med mandelmelet i foodprocessoren, til det bliver til en klistret masse.
  5. Tilsæt herefter bananer, æg, bagepulver, vaniljepulver og salt.
  6. Blend igen, til massen er jævn. Hak chokoladen groft, og rør i dejen.
  7. Fordel kagedejen i formen.
  8. Bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter, indtil overfladen er gylden, og kagen er gennembagt.