Se også
Kager
Gulerodskage med banan og dadler
Er du på jagt efter den bedste opskrift på gulerodskage? Vi har et godt bud lige her!
af Camilla Zarah Lawes og Line Sølvhøj Johansson.
22.01.2014
Foto: Betina Hastoft.
Gulerodskage er en klassiker, som vi aldrig bliver trætte af, og som altid kan serveres til en lækker kop kaffe for hele familien. Pift din den op med banan og dadler, lækre krydderier, citronskum eller flødeosttopping alt efter smag og behag.
1 stk
Ingredienser
- 100 g smør
- 80 g muscovadosukker
- 60 g brun farin
- Korn fra 1 vaniljestang
- 1 moden banan
- ½ dl lys sirup
- 2 æg
- 225 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk natron
- 200 g tørrede dadler
- 2½ dl vand
- 100 g gulerødder
- En springform (22-24 cm i diameter)
Glasur og pynt
- 50 g flormelis
- Lidt kogende vand
- Sukkerblomster
- Evt. frysetørrede jordbær
Sådan laver du gulerodskage
- Tænd ovnen på 180º.
- Pisk smør godt sammen med muscovadosukker og brun farin, brug en elpisker.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud (gem den tomme vaniljebælg). Mos banan og vaniljekorn sammen, og rør sirup i. Rør bananmosen sammen med smørmassen.
- Rør æggene i dejen ét ad gangen.
- Sigt hvedemel, bagepulver og natron sammen, og vend det i dejen med en ske.
- Læg de udstenede dadler i en lille gryde sammen med vand og den tomme vaniljebælg. Bring det i kog, skru ned, og lad dadlerne småsimre i 8 minutter. Tag gryden fra varmen, fjern vaniljebælgen, og blend dadlerne med en stavblender til en ensartet mos. Lad daddelmosen afkøle.
- Skræl gulerødderne, og riv dem fint. Vend de revne gulerødder i dejen sammen med daddelmosen, og fordel dejen i en smurt springform.
- Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 minutter. Tjek med et tyndt grillspyd el.lign., at den er gennembagt. Lad kagen afkøle, før du tager den ud af formen.
Glasur
- Rør flormelis sammen med lidt kogende vand til en tyk glasur.
- Smør glasur på undersiden af sukkerblomsterne, og sæt dem fast på din gulerodskage.
- Drys evt. med frysetørrede jordbær.