Desserter

Nøddebund med vaniljeskum og lune bær

Alt skal på grillen om sommeren! Her har vi varmet bær i sukkerlage til at toppe blød vaniljeskum på en skøn nøddebund – få opskriften på sommerdesserten her!
af Louisa Lorang. 24.04.2023 Foto: Rikke Westesen.
nøddebund med vaniljeskum og blandede bær
4 personer

Nøddebund

  • 250 g hasselnøddekerner
  • 175 g sukker
  • ½ tsk. salt
  • 100 g æggehvider
  • En springform

Vaniljeskum

  • 2½ dl piskefløde
  • ½ vaniljestang
  • 2 tsk. flormelis

Lune bær

  • 350 g jordbær
  • 125 g blåbær
  • 2 spsk. sukker
  • 2 cl rom (eller mere efter smag)

Sådan laver du nøddebund med skum og bær

Nøddebund

  1. Tænd ovnen på 200° varmluft. Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i 5-6 minutter.
  2. Lad dem køle lidt. Læg dem i et rent viskestykke, og gnub de løse af skaller af. Skru ovnvarmen ned på 175° varmluft.
  3. Blend nødderne groft sammen med sukker og salt i en foodprocessor.
  4. Pisk ægge­hviderne stive i en skål med en elpisker. Vend forsigtigt de hakkede nødderne heri.
  5. Beklæd en springform med bagepapir. Fordel dejen i springformen, og bag den i ovnen i 20-25 minutter. Lad nøddebunden afkøle i springformen på en bagerist.

Vaniljeskum

  1. Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Vend vaniljekorn og flormelis i flødeskummet.

Lune bær

  1. Skyl bærrene, og nip jordbærrene. Læg jordbær og blåbær i et lille grillfad sammen med sukker og rom.
  2. Lun bærblandingen i grillfadet på havegrillen, og lad den afkøle let.
  3. Anret desserten ved at toppe nøddebunden med vaniljefløde og lune bær. Servér straks.