Desserter

Hindbærfromage med pistacienødder

Denne dessert oser af sol og sommer! En frisk hindbærfromage toppet med pistacienødder kan kun blive et hit blandt dine middagsgæster.
Af Louisa Lorang 8.08.2022 Foto: Lene Samsø
Hindbærfromage med pistacienødder
6 personer

Det skal du bruge:

  • 125 g hindbær
  • 3 usprøjtede citroner
  • 5 blade husblas
  • 3 æg
  • 120 g sukker
  • 2 dl piskefløde

Til servering:

  • 125 g hindbær
  • 10 g usaltede pistacienødder uden skal

Hindbærfromage med pistacienødder

Sådan gør du:

  1. Skyl og tør hindbær.
  2. Skyl 1 af citronerne, og riv skallen helt fint.
  3. Pres herefter alle citronerne.
  4. Blend citronsaft og -skal sammen med hindbær i en blender eller foodprocessor.
  5. Si evt. hindbærblandingen igennem en sigte for at frasortere kernerne.
  1. Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.
  2. Tag husblassen op af vandet uden at vride den, og smelt den langsomt i en gryde i det vand, der hænger ved.
  3. Tag gryden af varmen, og rør den smeltede husblas ud i hindbærblandingen i en skål.
  4. Del æggene i blommer og hvider.
  5. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker.
  6. Det er vigtigt, at sukkeret er helt opløst, så fromagen ikke knaser.
  7. Pisk æggehviderne stive i en anden skål med en elpisker, og pisk fløden til blødt skum i en tredje skål med en elpisker.
  8. Rør først æggeblommerne i hindbærblandingen, og vend herefter forsigtigt flødeskummet i.
  9. Vend til sidst de piskede æggehvider i fromagen, men vær forsigtig, så du ikke slår luften ud.
  10. Hæld fromagen i en stor skål, og lad den hvile i køleskabet i mindst 3 timer.

Servering:

  1. Skyl og tør hindbær, og hak pistacienødder groft.
  2. Pynt fromagen med begge dele, og servér straks.