Se også
Desserter
Hindbærfromage med pistacienødder
Denne dessert oser af sol og sommer! En frisk hindbærfromage toppet med pistacienødder kan kun blive et hit blandt dine middagsgæster.
Af Louisa Lorang
8.08.2022
Foto: Lene Samsø
6 personer
Det skal du bruge:
- 125 g hindbær
- 3 usprøjtede citroner
- 5 blade husblas
- 3 æg
- 120 g sukker
- 2 dl piskefløde
Til servering:
- 125 g hindbær
- 10 g usaltede pistacienødder uden skal
Hindbærfromage med pistacienødder
Sådan gør du:
- Skyl og tør hindbær.
- Skyl 1 af citronerne, og riv skallen helt fint.
- Pres herefter alle citronerne.
- Blend citronsaft og -skal sammen med hindbær i en blender eller foodprocessor.
- Si evt. hindbærblandingen igennem en sigte for at frasortere kernerne.
- Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.
- Tag husblassen op af vandet uden at vride den, og smelt den langsomt i en gryde i det vand, der hænger ved.
- Tag gryden af varmen, og rør den smeltede husblas ud i hindbærblandingen i en skål.
- Del æggene i blommer og hvider.
- Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker.
- Det er vigtigt, at sukkeret er helt opløst, så fromagen ikke knaser.
- Pisk æggehviderne stive i en anden skål med en elpisker, og pisk fløden til blødt skum i en tredje skål med en elpisker.
- Rør først æggeblommerne i hindbærblandingen, og vend herefter forsigtigt flødeskummet i.
- Vend til sidst de piskede æggehvider i fromagen, men vær forsigtig, så du ikke slår luften ud.
- Hæld fromagen i en stor skål, og lad den hvile i køleskabet i mindst 3 timer.
Se også
Citronfromage - den bedste opskrift
Servering:
- Skyl og tør hindbær, og hak pistacienødder groft.
- Pynt fromagen med begge dele, og servér straks.