Nytårsdessert: Champagnedessert i flere lag

Det skal du bruge: 
Første lag med champagne:
½ flaske champagne eller anden mousserende vin
1¼ dl kogende vand
20 g gelatinepulver
Andet lag med kondenseret mælk:
1 dåse kondenseret mælk
3¾ dl kogende vand
1 usprøjtet appelsin
20 g gelatinepulver
Tredje lag med champagne:
½ flaske champagne eller anden mousserende vin
1¼ dl kogende vand
20 g gelatinepulver
Pynt til kanten:
Lidt sirup
Lidt spiseligt guldglimmer

Skal din nytårsdessert være smagsforkælet og fuld af fest? Så er denne champagnedessert måske noget for dig. Desserten er ikke så svær at lave, men tager lidt tid og en smule omhu.

Sådan laver du nytårsdessert - champagnedessert i lag

(Opskriften er til otte personer)
 

Sådan gør du:

  1. Første lag med champagne: Hæld ½ flaske champagne i en skål, og gem resten af flasken til tredje lag. Opløs gelatinepulveret i vand, som har kogt og er kølet ned til ca. 80°. Hæld blandingen i skålen med champagne, og rør godt, imens du hælder, og rør videre i 1 minut.
  2. Læg 8 glas på skrå i en muffinform af metal. Fordel champagneblandingen i glassene, og sæt formen med glassene i køleskabet, indtil geléen er fast.
  3. Andet lag med kondenseret mælk: Hæld kondenseret mælk i en skål. Lad det kogende vand køle ned til 80°, og hæld 2½ dl af vandet i skålen, mens du rører. Riv skallen af appelsinen fint, og tilsæt den. Opløs i en anden skål gelatinepulveret i resten af det varme vand, og hæld derefter vandet i skålen med kondenseret mælk, mens du hele tiden rører.
  4. Vend glassene med den afkølede champagnegelé, så de ligger skråt til den anden side. Fordel mælkelaget i glassene, og sæt igen formen i køleskabet, indtil geléen er fast.
  5. Tredje lag med champagne: Lav en ny omgang champagnegelé som i trin 1, og fordel den i glassene, som nu skal stå lige på bordet. Sæt glassene i køleskabet, til geléen er stiv.
  6. Pensl sirup på kanten af et glas, og vend det i spiseligt gulvglimmer. Fortsæt med de øvrige glas. Så er desserten klar til servering.