Kransekage til nytår - trin for trin-guide

Antal: 
Ca. 15 personer
Det skal du bruge: 
Kransekagedej
500 g ren marcipan
100 g flormelis
2 æggehvider
Glasur
150 g flormelis
½ dl vand

Intet nytår uden kransekage! Når klokken slår 12 nytårsaften, og champagnepropperne springer, er der tradition for, at vi også spiser kransekage. En skøn tradition i øvrigt. For hvem ser ikke frem til det søde stykke kransekage?

De fleste vælger nok at købe deres kransekage til nytår. Men det er slet ikke så svært at lave sin egen - og dine gæster vil helt sikkert blive imponerede, når du disker op med en hjemmelavet kransekage.

Kransekager behøver selvfølgelig ikke være forbeholdt nytårsaften, og du kan sagtens også servere dem til andre festlige lejligheder, som fx konfirmation eller bryllup.

Vi giver dig opskriften på en skøn kransekage, samt en trin for trin guide til hvordan du laver hjemmelavet kransekage og samler den i et flot kransekagetårn.

Prøv også: Vild med kransekage? Prøv disse små udgaver med abrikos og nougat

Lav en kransekage - Trin for trin

Trin 1: Rør marcipanen til din kransekage sammen med flormelis og æggehvider, og kom den i en stor sprøjtepose. Tegn 5 cirkler med forskellig diameter: 7, 8½, 9½, 11 og 12 cm på et stykke bagepapir. Er det besværligt med cirkler, kan du i stedet tegne 5 streger med længderne 22, 26, 30, 34 og 38 cm.

Trin 1: 
Rør marcipanen til din kransekage sammen med flormelis og æggehvider, og kom den i en stor sprøjtepose. Tegn 5 cirkler med forskellig diameter: 7, 8½, 9½, 11 og 12 cm på et stykke bagepapir. Er det besværligt med cirkler, kan du i stedet tegne 5 streger med længderne 22, 26, 30, 34 og 38 cm.

Trin 2: Sprøjt kransekagemassen ud i lange pølser.

Trin 2:
Sprøjt kransekagemassen ud i lange pølser.

Trin 3: Rul pølserne lidt i hånden, og læg dem på cirklerne på bagepapiret. Har du tegnet streger, skal du skære massen til, så den passer til længderne. Form herefter 5 cirkler.

Trin 3:
Rul pølserne lidt i hånden, og læg dem på cirklerne på bagepapiret. Har du tegnet streger, skal du skære massen til, så den passer til længderne. Form herefter 5 cirkler.

Trin 4: Pres kransekagerne lidt mellem to fingre, så de får en trekantet form, og bag dem i ovnen ved 220° i ca. 10 minutter, indtil de er gyldne. Køl dem af på en bagerist.

Trin 4:
Pres kransekagerne lidt mellem to fingre, så de får en trekantet form, og bag dem i ovnen ved 220° i ca. 10 minutter, indtil de er gyldne. Køl dem af på en bagerist.

Trin 5: Rør flormelis og vand sammen til en jævn glasur. Kom glasuren i en sprøjtepose, sprøjt den på kransekageringene, og lad dem tørre lidt.

Trin 5:
Rør flormelis og vand sammen til en jævn glasur. Kom glasuren i en sprøjtepose, sprøjt den på kransekageringene, og lad dem tørre lidt.

Trin 6: Sprøjt lidt glasur rundt på toppen af kransekageringene, og sæt dem oven på hinanden. Lad kagen tørre, og pynt den med nytårspynt. Anret kransekagen på et fad, og server med sød mousserende vin.

Trin 6: 
Sprøjt lidt glasur rundt på toppen af kransekageringene, og sæt dem oven på hinanden. Lad kagen tørre, og pynt den med nytårspynt. Anret kransekagen på et fad, og server med sød mousserende vin.

Læs også: Sådan bliver du nytårsklar