Passionsfrugt-is med lakrids og hvid chokolade

Det skal du bruge: 
Sorbet
100 g frisk passionsfrugtsaft uden kerner (fra ca. 5 passionsfrugter)
100 g moden mango
100 g sukker
100 ml vand
lidt friskpresset citronsaft
Lakridscreme
60 g hvid chokolade af god kvalitet
30 ml piskefløde
25 g sød lakridssirup (gerne Bülow)
Evt. 1 knivspids spiselig sort pulverfarve
Minimarengs
1 æggehvide
50 g sukker
Krystalliseret hvid chokolade
25 g hvid chokolade af god kvalitet
25 g sukker
25 g vand
Chokoladelakridser med passionsfrugt
50 g hvid chokolade
10-15 stykker sød lakrids
Frysetørret passionsfrugtpulver

Maja fra bloggen Chocolat har lavet en smuk og uforskammet lækker dessert med passionsfrugt, lakrids og hvid chokolade. Desserten forener sødt og syrligt, sprødt og blødt på fineste vis og imponerer selv store dessertaficionados. Lad dig ikke afskrække af, at desserten kræver lidt tid og tålmodighed. Du får seks stjerner igen!

Flere festdesserter: Pink festkage fra The Food Club

Passionsfrugt-is med lakrids og hvid chokolade:

Sorbet

Blend passionsfrugtsaft, mango, sukker og vand sammen, indtil massen er helt ensartet og sukkeret opløst. Smag til med citronsaft. Køl ismassen ned, og kør den ismaskine. Kom isen i en boks, og sæt den i fryseren indtil brug.

Lakridscreme

Hak chokolade, og kom den i en lille skål. Bring fløde og lakridssirup i kog, og hæld det over chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er opløst. Rør evt. pulverfarve i. Fyld lakridscremen i en sprøjtepose med lille rund tylle, og sæt den på køl i min. et par timer. Opbevar lakridscremen i køleskabet indtil brug.

Flere festdesserter: Frozen cheesecake fra Frk. Kræsen

Minimarengs
Pisk æggehvide og sukker til sej og blank marengs, og kom marengsen i en sprøjtepose med lille, rul tylle. Sprøjt små toppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengsen ved 100 grader i 1-1 1/2 time. Opbevar dem i en lufttæt beholder indtil brug.

Krystalliseret hvid chokolade

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde, og lad det koge, indtil sukkermassen har en temperatur på 136 grader. Hæld sukkermassen i en tynd stråle over chokoladen, mens du pisker. Forsæt med at piske, indtil chokoladen krystalliserer (bliver til små, knasende kugler.) Hæld den krystalliserede chokolade ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af.

Flere festdesserter: Citronfromage fra Becauseitmatters
 

Chokoladelakridser med passionsfrugt

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Klip nogle af lakridserne over i to, lad andre forblive hele. Dyp lakridsstykkerne i den smeltede chokolade, og lad chokoladen stivne. Rul chokoladelakridserne i frysetørret passionsfrugtpulver. Opbevar dem køligt indtil brug.

Du kan også besøge Maja Ambeck Vases blog, Chocolat, for mere inspiration.