Passionsfrugt-is med lakrids og hvid chokolade
Sorbet
- 100 g frisk passionsfrugtsaft uden kerner (fra ca. 5 passionsfrugter)
- 100 g moden mango
- 100 g sukker
- 100 ml vand
- lidt friskpresset citronsaft
Lakridscreme
- 60 g hvid chokolade af god kvalitet
- 30 ml piskefløde
- 25 g sød lakridssirup (gerne Bülow)
- Evt. 1 knivspids spiselig sort pulverfarve
Minimarengs
- 1 æggehvide
- 50 g sukker
Krystalliseret hvid chokolade
- 25 g hvid chokolade af god kvalitet
- 25 g sukker
- 25 g vand
Chokoladelakridser med passionsfrugt
- 50 g hvid chokolade
- 10-15 stykker sød lakrids
- Frysetørret passionsfrugtpulver
Maja fra bloggen Chocolat har lavet en smuk og uforskammet lækker dessert med passionsfrugt, lakrids og hvid chokolade. Desserten forener sødt og syrligt, sprødt og blødt på fineste vis og imponerer selv store dessertaficionados. Lad dig ikke afskrække af, at desserten kræver lidt tid og tålmodighed. Du får seks stjerner igen!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Flere festdesserter: Pink festkage fra The Food Club
Passionsfrugt-is med lakrids og hvid chokolade:
Sorbet
Blend passionsfrugtsaft, mango, sukker og vand sammen, indtil massen er helt ensartet og sukkeret opløst. Smag til med citronsaft. Køl ismassen ned, og kør den ismaskine. Kom isen i en boks, og sæt den i fryseren indtil brug.
Lakridscreme
Hak chokolade, og kom den i en lille skål. Bring fløde og lakridssirup i kog, og hæld det over chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er opløst. Rør evt. pulverfarve i. Fyld lakridscremen i en sprøjtepose med lille rund tylle, og sæt den på køl i min. et par timer. Opbevar lakridscremen i køleskabet indtil brug.
Flere festdesserter: Frozen cheesecake fra Frk. Kræsen
Minimarengs
Pisk æggehvide og sukker til sej og blank marengs, og kom marengsen i en sprøjtepose med lille, rul tylle. Sprøjt små toppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengsen ved 100 grader i 1-1 1/2 time. Opbevar dem i en lufttæt beholder indtil brug.
Krystalliseret hvid chokolade
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde, og lad det koge, indtil sukkermassen har en temperatur på 136 grader. Hæld sukkermassen i en tynd stråle over chokoladen, mens du pisker. Forsæt med at piske, indtil chokoladen krystalliserer (bliver til små, knasende kugler.) Hæld den krystalliserede chokolade ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af.
Flere festdesserter: Citronfromage fra Becauseitmatters
Chokoladelakridser med passionsfrugt
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Klip nogle af lakridserne over i to, lad andre forblive hele. Dyp lakridsstykkerne i den smeltede chokolade, og lad chokoladen stivne. Rul chokoladelakridserne i frysetørret passionsfrugtpulver. Opbevar dem køligt indtil brug.
Du kan også besøge Maja Ambeck Vases blog, Chocolat, for mere inspiration.