Kager

Pink festkage med mørk chokolade- og kirsebærcreme

ISABELLAS har udfordret fire af Danmarks dygtigste madbloggere til at kreere deres favoritfestdessert i en stor decemberkonkurrence. Her deler Ditte Ingemann fra bloggen The Food Club sin opskrift på en pink festkage med mørk chokolade- og kirsebærcreme.
Opskrift og 3.12.2014 foto af Ditte Ingemann
Pink festkage med mørk chokolade- og kirsebærcreme

Ditte fra The Food Club har lavet en kage, som er en rigtig festbombe og perfekt til festlige lejligheder som f.eks. fødselsdage eller nytår. Kagen er en smule tidskrævende, men bunde og creme kan sagtens laves dagen før. Kagen kan laves i andre farver eller blot laves i en hvid udgave!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Flere festdesserter: Passionsfrugt-is fra Chocolat

Pink festkage med mørk chokolade- og kirsebærcreme

(8-10 personer)

Kagebunde, 4 stk:
6 æg
175 g rørsukker
1 tsk ren vaniljepulver
175 g mel
1 tsk bagepulver
75 g smør, smeltet
evt. lyserød farve

Varm ovnen til 200°C. Pisk æg, sukker og vanilje rigtig godt sammen til en luftig masse – det tager ca. 10 minutter. Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen og vend det rundt. Vend til sidst smørret i dejen – pas på ikke at slå luften ud af dejen. Vil du lave farvede bunde, fordeles dejen i fire skåle og farves i forskellige nuancer – pas på ikke at røre for meget i dejen. Pensl en springform, 15 cm, og bag bundene en af gangen. Bages i ca. 12 minutter eller til de er gennembagte.

Flere festdesserter: Citronfromage fra Becauseitmatters

Chokolade ganache:
2,5 dl piskefløde
200 g mørk chokolade, 70%, finthakket
5-6 spsk amarena kirsebær

Varm fløden op til kogepunktet og hæld det over den finthakkede chokolade. Lad det stå i ca. 1 minut, hvorefter det røres sammen til en skinnende og glat creme. Cremen stilles på køl natten over. Næste dag kommes ganachen i en skål og piskes op med en håndmikser. Pisk langsomt i starten og øg hastigheden efterhånden. Når massen er blevet en smule blødere tilsættes amarena kirsebær og væsken derfra, og det hele piskes godt sammen. Når gananchen har en smørbar konsistens er den klar.

Smørcreme/frosting:
400 g blødt smør
ca. 6 dl flormelis
4 spsk sødmælk
skal fra 1 øko citron
evt. lyserød farve

Kom smør og flormelis i en røremaskine og pisk det forsigtigt sammen. Tilsæt mælk og citronskal, og pisk det hele godt sammen ved højere hastighed – pisk i ca. 5-6 minutter. Cremen skal være luftig og let – smag cremen til. Vil du lave farvet frosting, fordeles cremen i tre skåle og farves i forskellige nuancer – sørg for at tage en smule frosting fra, som skal bruges til at smøre kagen op med – det behøver ikke være farvet.

Flere festdesserter: Frozen cheesecake fra Frk. Kræsen

Sådan samles den pinke festkage:
Læg en kagebund på et kagefad – hvis bundene er farvet, så start med den mørkeste. Fordel en smule chokolade ganache på bunden og smør det helt ud til kanten. Læg en ny kagebund ovenpå og gentag proceduren, indtil der er creme mellem alle bundene. Fordel et tyndt lag frosting over hele kagen, så den får en jævn overflade over det hele – dette gøres nemmest med en paletkniv. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter, så den sætter sig en smule. Kom de forskellige farvede frostings i sprøjteposer med en stjernetyl. Start nedefra og dekorér kagen med frosting, gerne i cirkler a la roser. Kagen opbevares på køl indtil den skal serveres – tag den gerne ud ca. 10-15 minutter før servering.

I galleriet herunder kan du se flere billeder af Dittes festkage. Du kan også besøge hendes blog The Food Club.