Regnbueis med kiksebund
Bund
- 40 g smør
- 150 g Bastogne-kiks
- 1 brødform, 2 l
Vaniljeis
- 1 l piskefløde
- 1 vaniljestang
- 8 æggeblommer
- 200 g flormelis
Jordbæris
- 200 g friske jordbær
- 100 g flormelis
Chokoladeis
- 100 g mørk chokolade
Pynt
- 15 friske jordbær
Sådan gør du:
Bund:
-
Rør smeltet smør og knuste kiks sammen til en ensartet masse.
-
Beklæd formen med husholdningsfilm, og fordel kikseblandingen i bunden.
-
Sæt kageformen på køl.
Vaniljeis:
-
Pisk fløden til skum i en skål med en elpisker.
-
Pisk vaniljekorn, æggeblommer og flormelis lyst i en anden skål.
-
Del æggemassen i 3 portioner, og vend ⅓ af flødeskummen med den ene portion æggemasse.
-
Hæld den oven på kiksebunden, og sæt formen i fryseren i 3 timer.
Jordbæris:
-
Blend jordbær og flormelis i en blender.
-
Vend jordbærpuréen med halvdelen af æggemassen og halvdelen af flødeskummen, og fordel jordbærisen på den frosne vaniljeis.
-
Sæt formen i fryseren i ca. 3 timer.
Chokoladeis:
-
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og vend den med resten af æggemassen og flødeskummen.
-
Fordel chokoladeisen på jordbærisen, og sæt formen tilbage i fryseren i mindst 4 timer.
Pynt:
-
Top iskagen med halve og hele jordbær.