Kager

Regnbuepandekagetårn med citroncreme

Væk begejstring hos store som små med et farvestrålende pandekagetårn, der er fyldt til randen med gode, sunde sager. Så sunde, at du kan forsvare at spise et stykke til morgenmad!
af Signe Moesby Leth 16.08.2017 Foto: wichmann+bendtsen photography.

Farverigt, friskt og nærende. Dette lækre pandekagetårn er en både nem og sund dessert, der endda også kan serveres som en smuk og overdådig morgenmad. Den indeholder nemlig hverken smør, mel eller raffineret sukker, men derimod kun sunde og nærende ingredienser, der sagtens kan nydes til morgenmad.

Prøv en anden kage lavet af pandekager: Pandekagekage med røde bær

Det skal du bruge til til pandekagetårn:

4 personer

Pandekagedej:

  • 2 bananer
  • 4 æg
  • 3 dl havregryn
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver

Citroncreme:

  • 2 dl skyr eller græsk yoghurt
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. ahornsirup
  • 2 spsk. citronsaft + lidt fintrevet citronskal
  • 1 kiwi
  • ½ mango
  • 1 bakke (125 g) blåbær
  • 1 bakke (125 g) hindbær

Læs også: Sådan får du mest ud af drivhuset

Sådan gør du:

  1. Blend alle pandekageingredienserne, til du har en jævn pandekagedej.
  2. Lad gerne dejen hvile i 10 minutters tid, mens du skærer frugten i skiver og laver citroncremen ved at røre alle ingredienserne sammen.
  3. Sæt citroncremen til side, og opvarm en pande til medium/høj varme. Hæld en cirkel af pandekagedejen på panden, og steg pandekagen, indtil den begynder at boble let og er gylden på undersiden. Vend den herefter, og giv den et ekstra minuts tid. Gentag indtil du har brugt al pandekagedejen.
  4. Arranger pandekagerne i et pandekagetårn med citroncremen og den friske frugt, top det evt. med lidt frysetørret hindbær, frisk mynte eller revet mørk chokolade.

Vil du have flere regnbuefarvede opskrifter?

Opskriften er fra Signe Moesby Leths bog Regnbuemad, som præsenterer sund og vegetarisk mad i alle regnbuens farver. Bogen kan også bruges af flexitarer og kødspisere, der gerne vil finde farverig og sund inspiration.