Desserter

Skyr- og stikkelsbærkompot

Hvem elsker ikke en lækker sommerdessert med friske bær og fløde? I længden kan det dog blive en smule kalorietungt, så derfor får du denne sundere opskrift på en lækker sommerdessert.
Tekst og 31.07.2017 foto: Inge Skovdal

I denne lækre sommerdessert er fløden skiftet ud med skyr - det tager vi som et tegn på, at man godt må spise en ekstra portion! Retten smager nemlig vidunderligt, og så er opskriften samtidigt en rigtig god måde at få brugt stikkelsbærene ude fra haven på. Har du ikke selv stikkelsbær, kan du sagtens prøve dig frem med andre friske bær fra haven.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Sommerdesserter- 5 opskrifter med bær

Det skal du bruge til skyr-og stikkelsbærkompot:

4-6 personer

  • 1 vaniljestang
  • 300 g skyr naturel
  • 1 spsk. flormelis
  • 500 g stikkelsbær
  • 200 g sukkker
  • 2 dl vand
  • 4 makroner

Se også: 10 is-opskrifter

Sådan gør du:

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem vaniljestangen til kompotten.
  2. Rør skyr og vaniljekorn sammen.
  3. Sigt flormelis i blandingen, og rør rundt.
  4. Stil skålen i køleskabet.
  5. Skyl stikkelsbær og hæld dem sammen med sukker, vand og vaniljestang i en gryde, og bring det i kog.
  6. Lad det koge, indtil bærerne er møre.
  7. Fjern vaniljestangen, og lad kompotten køle af.
  8. Anret desserten i 4 glas med skiftevis kompot, skyr, kompot og lidt skyr på toppen.
  9. Knus makronerne, og drys dem på toppen af desserten inden servering.