Desserter

Små jordbær-iskager

Når du først har sagt sol og sommer, så må du også sige islagkage. Her får du opskriften på de fineste små jordbær-iskager. Perfekte til en varm sommerdag.
Mai Knauer 29.06.2022 Columbus Leth
4 stk

Kiksebund

  • 100 g Digestive-kiks
  • 30 g smør
  • 4 runde forme, 8 cm i diameter

Jordbæris

  • 1 vaniljestang
  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk. flormelis
  • 2 dl piskefløde
  • 100 g friske jordbær

Pynt

  • 4 friske jordbær
  • 4 stilke frisk lavendel

Sådan gør du:

Kiksebund

  1. Blend kiksene til fine krummer i en blender.
  2. Smelt smør i en gryde.
  3. Rør kiksekrummerne og smørret sammen til en jævn masse.
  4. Læg bagepapir i bunden af formene, og pres kiksemassen ned i.
  5. Sæt formene på køl, imens du laver jordbærisen.

Jordbæris

  1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og pisk vaniljekorn, æggeblommer og flormelis lyst i en skål med en elpisker.
  2. Pisk fløden til skum i en skål med en elpisker.
  3. Skyl og nip jordbær, og blend dem i en blender.
  4. Vend både jordbærpuré og flødeskum i æggesnapsen, og fordel iscremen oven på kiksebundene.
  5. Sæt formene i fryseren i ca. 6 timer.

Pynt

Tag iskagerne ud af formene, pynt dem med halve jordbær og lavendel, og servér straks.