Se også
Desserter
Små jordbær-iskager
Når du først har sagt sol og sommer, så må du også sige islagkage. Her får du opskriften på de fineste små jordbær-iskager. Perfekte til en varm sommerdag.
Mai Knauer
29.06.2022
Columbus Leth
4 stk
Kiksebund
- 100 g Digestive-kiks
- 30 g smør
- 4 runde forme, 8 cm i diameter
Jordbæris
- 1 vaniljestang
- 3 æggeblommer
- 3 spsk. flormelis
- 2 dl piskefløde
- 100 g friske jordbær
Pynt
- 4 friske jordbær
- 4 stilke frisk lavendel
Sådan gør du:
Kiksebund
- Blend kiksene til fine krummer i en blender.
- Smelt smør i en gryde.
- Rør kiksekrummerne og smørret sammen til en jævn masse.
- Læg bagepapir i bunden af formene, og pres kiksemassen ned i.
- Sæt formene på køl, imens du laver jordbærisen.
Jordbæris
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og pisk vaniljekorn, æggeblommer og flormelis lyst i en skål med en elpisker.
- Pisk fløden til skum i en skål med en elpisker.
- Skyl og nip jordbær, og blend dem i en blender.
- Vend både jordbærpuré og flødeskum i æggesnapsen, og fordel iscremen oven på kiksebundene.
- Sæt formene i fryseren i ca. 6 timer.
Pynt
Tag iskagerne ud af formene, pynt dem med halve jordbær og lavendel, og servér straks.