Tiramisu med kaffecreme og sommerbær

En virkelig skøn og sommerlig udgave af den klassiske italienske dessert. Til tiramisu skal du bruge ladyfingers, som er sprøde, aflange småkager med et strejf af vanilje. Køb dem i supermarkedet eller i forretninger, som handler med italienske delikatesser. Hvis du ikke har bærbuske i haven, kan du købe friske bær i grøntafdelingen. 
 

Tiramisu med kaffecreme og sommerbær

Tid: 30 minutter. Hviletid på køl: 1-2 timer.
Antal personer: 10-12
Det skal du bruge til tiramisu:
  • 24 ladyfingers
  • 2 spsk limoncello (citronlikør)
  • 400 g friske, blandede bær
  • en springform, ca. 22 cm i diameter
Kaffecreme:
  • 4 æggeblommer, pasteuriserede
  • 4 spsk sukker
  • 250 g mascarpone (cremet italiensk flødeost)
  • 2½ dl piskefløde
  • 1½ spsk instant kaffe (fx Nescafé)

Prøv også: Tiramisu med hindbær

Sådan laver du tiramisu

  1. Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker i ca. 5 minutter. Pisk forsigtigt mascarpone i æggecremen.
  2. Varm 2 spsk af fløden forsigtigt op, og opløs kaffepulveret heri. Bland resten af fløden i, og pisk med en elpisker, til du får en let og luftig creme. Vend cremen sammen med mascarpone-æggeblandingen.
  3. Læg 12 ladyfingers i bunden af en springform. Dryp 1 spsk limoncello over kagerne, og fordel halvdelen af cremen ovenpå. Gentag processen med endnu et lag ladyfingers, limoncello og creme.
  4. Sæt kagen på køl i 1-2 timer. 
  5. Tag kagen ud af formen, og top rundhåndet med friske bær. Anret kagen på et fad, og server evt. med et glas iskold cava eller en kop stærk kaffe. 
 
Prøv også: Tiramisu med citron