Klassisk tiramisu

Antal: 
6 pers.
Det skal du bruge: 
Tiramisu
4 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk sukker
1½ dl marsala (italiensk hedvin)
500 g mascarpone (italiensk friskost)
200 g ladyfingers
2½ dl ekstra stærk kaffe
Drys
Kakao

Tiramisu er en af de der desserter, man aldrig kan gå galt i byen med. En klassisk tiramisu med ladyfingers, kaffe og mascarpone er simpelthen en helt fantastisk dessert.

Sådan laver du klassisk tiramisu:

  1. Pisk æggeblommer og sukker sammen, og tilsæt marsala. Vend mascarponen i.
  2. Læg ladyfingers i et fad, og hæld kaffen over. Fordel mascarponecremen over kiksene.
  3. Stil din tiramisu i køleskabet mindst 3 timer.
  4. Drys den færdige tiramisu med kakaopulver inden servering.

Den klassiske tiramisu er den perfekte afslutning på en lækker middag i godt selskab. Måske holder I italiensk aften? Så er en klassisk tiramisu helt uundværlig.

Selvom intet kan slå den klassiske tiramisu, er der vel ikke noget i vejen for at prøve noget nyt. Her får du opskriften på en dejligt sommerlig tiramisu med hindbær.

Er du frisk på at prøve noget nyt? Her får du en skøn opskrift på en lækkert syrlig tiramisu med citron

Den uimodståelige tiramisu

Modsat mange af de klassiske desserter er tiramisu en af de yngre i selskabet. Den skulle angiveligt være blevet opfundet ved et tilfælde tilbage i 70’ernes Italien, da zabaglione, mascapone og kaffe i et eksperiment blev blandet. Den velsmagende opdagelse blev givet videre til en nu berømt kok, Roberto Linguanotto, der udviklede desserten til den tiramisu vi kender i dag, med ladyfingers og et drys kakao.