Se også
Desserter
Klassisk tiramisu
Man går aldrig galt i byen med den klassiske italienske tiramisu.
af Sabine Lemire
5.06.2021
Foto: Andreas Wiking
Tiramisu er en af de der desserter, man aldrig kan gå galt i byen med. En klassisk tiramisu med ladyfingers, kaffe og mascarpone er simpelthen en helt fantastisk dessert. Den klassiske tiramisu er den perfekte afslutning på en lækker middag i godt selskab. Måske holder I italiensk aften? Så er en klassisk tiramisu helt uundværlig.
6 personer
Ingredienser
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 4 spsk sukker
- 1½ dl marsala (italiensk hedvin)
- 500 g mascarpone (italiensk friskost)
- 200 g ladyfingers
- 2½ dl ekstra stærk kaffe
Drys
- Kakao
Sådan laver du tiramisu
- Pisk æggeblommer og sukker sammen, og tilsæt marsala. Vend mascarponen i.
- Læg ladyfingers i et fad, og hæld kaffen over. Fordel mascarponecremen over kiksene.
- Stil din tiramisu i køleskabet mindst 3 timer.
- Drys den færdige tiramisu med kakaopulver inden servering.
Den uimodståelige tiramisu
Modsat mange af de klassiske desserter er tiramisu en af de yngre i selskabet. Den skulle angiveligt være blevet opfundet ved et tilfælde tilbage i 70’ernes Italien, da zabaglione, mascapone og kaffe i et eksperiment blev blandet. Den velsmagende opdagelse blev givet videre til en nu berømt kok, Roberto Linguanotto, der udviklede desserten til den tiramisu vi kender i dag, med ladyfingers og et drys kakao.