Menuer

Det skal du huske på din picnic

En vellykket picnic skal planlægges. Her er tips til din picnic samt en lille huskeliste.
af Lone Gjørtsvang, Foto: Hanne Gabel Christensen 18.05.2011

Udnyt de lune aftener og de varme sommerdage til at spise ude i det grønne på et tæppe og en medbragt madkurv. Her kan der slappes af uden at tage hensyn til de almindelige gængse bordskikke og du kan invitere lige så mange som du har lyst, bare området du finder, er stort nok.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

En vellykket picnic kræver lidt forberedelse. Der skal pakkes servietter, bestik, glas, tæpper og varme trøjer. Er der børn med, skal der også sørges for underholdning i form af bolde og spil, men derudover behøver du ikke gøre det mere kompliceret. Er I mange kan du sørge for at opgaverne bliver uddelegeret.

Porcelæn eller ej
Du bestemmer selv, hvordan din picnic skal være. Du kan gøre det nemt med plastikbestik- og glas, og tømme køleskabet for hvad du har og købe nogle færdiglavede boller. Eller du kan gøre det ekstravagant med at lave lækre delikatesser, medbringe en god vin og bruge rigtig bestik og glas. Det sidste gør picnicen mere idyllisk, men kræver til gengæld også mere forberedelse.

Det vigtigste er, at du finder et skønt sted, hvor I kan være og gerne hvor der er lidt skygge, så I ikke sidder og steger i solen. Ellers er det bare med at lade fantasien få frit lejde.

20 opskrifter til den fuldendte picnic - fra minipizzaer til picnicdesserter

Huskeliste til din picnic
Få her en lille huskeliste til en vellykket picnic fra madskribent Marie Melchior:
- Læg nogle små vandflasker i fryseren aftenen i forvejen, og brug dem som køleelementer i picnickurven.
- Tag juicebrikker med til børnene.
- Køb vin med skruelåg, så er det ok at glemme proptrækkeren.
- Medbring kogende vand i en termokande i stedet for færdigbrygget kaffe og te, og tag Nescafé og små teposer med. Hæld mælken i en lille tæt flaske, og tag sukkerknalder med i et sylteglas.
- Husk affaldsposer.
- Medbring en voksdug, som du kan lægge under tæppet, hvis jorden er fugtig.

Se opskrifter på lækre retter til picnickurven her:

Løg / baconbrød Lemon curd Nøddenougatcreme