Nytårscocktails: boblende lækkerier
Champagne-gin-cocktail
- 4 kviste frisk rosmarin og lidt til pynt
- 6 cl sirup (se grundopskrift)
- 8 cl gin
- 4 spsk. ingefærlage fra de syltede ingefær
- 4 små knolde syltet ingefær i tynde skiver (større supermarkeder)
- Isklumper
- 4 dl tør champagne eller anden mousserende vin
Mango-passion sour
- 1 moden mango
- 6 cl citronsaft
- 1 dl passionsfrugtjuice
- 8 cl hvid rom
- 6 cl sirup (se grundopskrift)
- 12 isterninger
- 2 dl tør champagne eller anden tør mousserende vin
Hindbær-vanilje-surprise
- 2½ dl frosne hindbær
- 1 dl sirup (se grundopskrift)
- ¼ tsk. rent vaniljepulver
- Ca. 3 dl champagne eller anden mousserende vin
Champagne sunrise
- Isklumper
- 4 dl friskpresset mandarinjuice (appelsinjuice kan også bruges)
- 4 dl tør champagne eller anden mousserende vin
- 8 cl Grand Marnier
- 2 dl grenadine
Pretty in pink
- 2 dl Lillet Blanc-likør
- ½ dl grenadine
- ½ dl sirup (se grundopskrift)
- Ca. 12 isterninger
- 2 spsk. friske granatæblekerner
- 4 dl tør champagne eller anden mousserende vin
Mangler du inspiration til forretten nytårsaften? Vi har samlet alle de bedste forretter med laks lige her.
Alle opskrifterne er til 4 personer.
Grundopskrift på sirup til alle champagnecocktails:
GIVER CA. ½ L SIRUP.
1 vaniljestang
4 dl vand
2 dl sukker
1 stykke citronskal på ca. 3 cm
Flæk vaniljestangen. Kom alle ingredienser i en gryde, og lad lagen koge op og herefter simre i ca. 5 minutter, til den er tyknet lidt og har konsistens som en tynd sirup. Lad herefter siruppen køle af.
Sådan laver du champagne-gin-cocktail:
Læg rosmarinkvistene på et spækbræt, og bank let på dem med skaftet af en kniv el.lign.
Bland sirup, gin, ingefærlage og rosmarin i en shaker med isklumper, og ryst, til det er godt blandet.
Fordel ingefæren i 4 glas, og hæld blandingen fra shakeren over. Top med champagne, og servér med det samme med en lille kvist frisk rosmarin i hvert glas.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du mango-passion sour:
Skrab kødet ud af mangoen, og blend det med citronsaft og passionsfrugtjuice.
Bland med de øvrige ingredienser undtagen champagnen i en shaker.
Ryst grundigt i 20-30 sekunder, og fordel derefter drikken i 4 glas. Top med champagne, og servér.
Sådan laver du hindbær-vanilje surprise:
Blend hindbær, sirup, vaniljepulver og 1 dl champagne.
Fordel blandingen i 4 glas, top med resten af champagnen, og servér.
Sådan laver du champagne sunrise:
Fordel 5-6 isklumper i store glas.
Hæld juice, champagne og Grand Marnier over isklumperne, og rør hurtigt rundt med en teske, så alle væskerne blandes.
Hæld grenadine over i en tynd stråle i hvert glas. Servér med det samme.
Sådan laver du pretty in pink:
Bland Lillet Blanc, grenadine, sirup og isterninger i en shaker, og ryst grundigt.
Fordel drikken i store, smukke champagneglas, og drys granatæblekernerne over.
Top med kold champagne, og servér.
Har du styr på kransekagen? Få vores trin-for-trin guide her.