Mangler du inspiration til forretten nytårsaften? Vi har samlet alle de bedste forretter med laks lige her.
Alle opskrifterne er til 4 personer.
Grundopskrift på sirup til alle champagnecocktails:
GIVER CA. ½ L SIRUP.
1 vaniljestang
4 dl vand
2 dl sukker
1 stykke citronskal på ca. 3 cm
Flæk vaniljestangen. Kom alle ingredienser i en gryde, og lad lagen koge op og herefter simre i ca. 5 minutter, til den er tyknet lidt og har konsistens som en tynd sirup. Lad herefter siruppen køle af.
Sådan laver du champagne-gin-cocktail:
Læg rosmarinkvistene på et spækbræt, og bank let på dem med skaftet af en kniv el.lign.
Bland sirup, gin, ingefærlage og rosmarin i en shaker med isklumper, og ryst, til det er godt blandet.
Fordel ingefæren i 4 glas, og hæld blandingen fra shakeren over. Top med champagne, og servér med det samme med en lille kvist frisk rosmarin i hvert glas.
Sådan laver du mango-passion sour:
Skrab kødet ud af mangoen, og blend det med citronsaft og passionsfrugtjuice.
Bland med de øvrige ingredienser undtagen champagnen i en shaker.
Ryst grundigt i 20-30 sekunder, og fordel derefter drikken i 4 glas. Top med champagne, og servér.
Sådan laver du hindbær-vanilje surprise:
Blend hindbær, sirup, vaniljepulver og 1 dl champagne.
Fordel blandingen i 4 glas, top med resten af champagnen, og servér.
Sådan laver du champagne sunrise:
Fordel 5-6 isklumper i store glas.
Hæld juice, champagne og Grand Marnier over isklumperne, og rør hurtigt rundt med en teske, så alle væskerne blandes.
Hæld grenadine over i en tynd stråle i hvert glas. Servér med det samme.
Sådan laver du pretty in pink:
Bland Lillet Blanc, grenadine, sirup og isterninger i en shaker, og ryst grundigt.
Fordel drikken i store, smukke champagneglas, og drys granatæblekernerne over.
Top med kold champagne, og servér.
Har du styr på kransekagen? Få vores trin-for-trin guide her.