Drikke

OPSKRIFT | Nem og lækker iskaffe

Sommeren nærmer sig med hastige skridt og lysten til de kolde drikke melder sig. Der findes mange måder at lave iskaffe på, men en af dem, der gør din iskaffe ekstra god får du opskriften på lige her …
af Cecilie Rubini 8.04.2016
lækker, kold iskaffe

Hemmeligheden bag en rigtig god iskaffe er kaffeekstrakt. Det lyder måske en anelse bøvlet, men faktisk er det nemmere end nemt og ekstrakten kan opbevares i køleskabet, så man kan snuppe sig en iskaffe når lysten melder sig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på kaffekstrakt til den perfekte iskaffe

2 liter kogende vand hældes over cirka 140 gram malede kaffebønner, overdækkes og stilles til side i mindst 8 timer. Herefter hældes blandingen igennem et kaffefilter eller et klæde i en si, og den filtrede kaffevæske hældes nu på flasker og sættes på køl. Har du noget i overskud, eller har du måske kun en flaske kan du hælde resten i isterningebakker.

Når ekstrakten er klar, kan du lynhurtigt lave iskaffe med en håndfuld isterninger et godt skævt kaffeekstrakt (1-2 dl pr. glas), lidt rørsukker eller sirup og til sidst mælk. Skal det være syndigt kan du enten hælde lidt kondenseret mælk ved, eller en klump vaniljeis og en tur i blenderen ... Og lidt kahlua er heller ikke af vejen som en lille after dinner treat. Mulighederne er mange …
Opskriften på kaffeekstrakt er inspireret af bloggen The Pioneer Woman

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Power-smoothie med rødbede