Drinks & Cocktails

Solbærgranita med danskvand og mynte

Prøv italiensk granita, der både kan serveres som dessert eller som drink, fx hvis du tilsætter spiritus. Vi har tilberedt en læskende granita med danske sommerbær.
af Mai Knauer. 7.02.2021 Foto: Colombus Leth.

Granita er halvfrossen is uden mælk eller fløde, men med masser af frisk smag fra frugt eller bær. Isen minder om sorbet, men har flere iskrystaller, så den minder mest om slush-ice.

4 personer

Ingredienser

  • 1 limefrugt
  • 2 dl vand
  • ½ dl sukker
  • 300 g solbær
  • 6 dl danskvand
  • 1 håndfuld frisk mynte til pynt

Sådan laver du solbærgranita

  1. Pres saften af limefrugten. Kog vand, limesaft og sukker sammen til en sukkerlage.
  2. Rib solbærrene, kom dem i gryden, og kog op, til de brister. Si lagen, og lad den afkøle. Hæld den i en flad beholder på ca. 18 x 24 cm – gerne med låg, ellers kan du dække med folie. Kom den i fryseren i 4-6 timer – og gerne natten over.
  3. Kom granitaen i 4 glas, og hæld danskvand over. Pynt med frisk mynte på toppen. Servér med det samme, da isen smelter hurtigt.

TIP: Lad gerne din granita stå i fryseren natten over, hvis du vil lave den i god tid. Ved servering bruger du en gaffel til at kradse i isen, så der dannes pæne flager.